Får oppfylt guttedrømmen

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus Media,  16.08.2016
Artikkelbilde
I Love Paris er en av Norges to EM-deltakere på Solvalla onsdag. Foto: hesteguiden.com

- Å få representere Norge i et mesterskap har alltid vært guttedrømmen. Nå går den endelig i oppfyllelse, sier Morten Gunnar Sem, eier og trener av Norges EM-deltaker I Love Paris.

I Love Paris og Nelson Nora, eid av Nils Munkhaugen og trent av Bo Westergaard, er Norges to representanter i onsdagens EM for hopper på Solvalla. Hele 800 000 kroner venter vinneren, men det er seks premier og en av dem håper Sem går til Skien.

Mye bedre nå
- I Love Paris hostet hele uken før NM-starten på Biri, og jeg var meget nære på å stryke. Nå tok jeg sjansen og det ble vellykket, men I Love Paris ser veldig mye finere ut i trening nå. Hun var ikke i nærheten av den formen i NM, og vi reiser til Stockholm som optimister og håper på premie, sier Sem og legger til:

Største opplevelse
- Jeg må skryte av DNT som også gir oss amatører en mulighet til å være med i et mesterskap. I Love Paris vant DNTs Hoppechampionat som 4-åring, men dette er mye større. Det suverent største jeg har opplevd som trener og hesteeier. Jeg gleder meg, og reiser med en hest i form.
- Hvordan takler I Love Paris den lange reisen?
- Jeg er usikker på hvordan hun takler overnatting, og derfor kommer jeg til å dra samme dag. Så får vi heller ta overnattingen i Stockholm etter løpet. Da får vi en liten forsmak på hvordan hun takler det.

Fortsetter løpskarrieren
I Love Paris er nå seks år, men Sem har ingen umiddelbare planer om å avslutte løpskarrieren. Det hadde han i fjor.
- I Love Paris galopperte mye som unghest, uten at vi fant årsaken. Ved påsketider i fjor var det ekstra ille, og det gikk så langt at jeg var i ferd med å plukke ut hingst og sette henne i avl. Så fikk jeg hjelp, og det ble oppdaget låsninger i muskulaturen, spesielt i ryggen. Etter at disse ble behandlet har hun fungert mye bedre. Tone Turnbull begynte også å ri på henne i trening, og det har vært med på å holde muskelproblemene i sjakk. Således har I Love Paris aldri vært i bedre orden enn nå. Derfor har jeg bestemt at vi kommer til å kjøre også neste år, og det blir trolig ytterligere en sesong om hesten er frisk og har lyst til å konkurrere, understreker Morten Gunnar Sem.

To andre norskeide- og trente hester stiller i EM, men er danskfødte og representerer sitt fødeland. Det er Soho, eid av Kurt Kile og trent av Bo Westergaard, og Patricia Hastrup, eid av Odd Arne Torp og trent av Jens Kristian Brenne.