Fantastisk hoppeduell

Skrevet av Av Magne Engebretsen, Equus,  20.08.2016
Artikkelbilde
Åsbjørn Tengsareid sendte Tverdals Lilja inn til seier i DNTs 5-års-løp for hopper. (Foto: Hesteguiden.com)

DNTs 5-års-løp for hopper med 250 000 kroner i førstepremie ble en fantastisk duell mellom to gode strekhester. 1 Lome Lotta svarte opp føringen og hadde hele tiden 2 Tverdals Lilja nærmest.

Farten var 1.27,8/500 meter og 1.28,8 første 1000 meter. Runden fra mål gikk Tverdals Lilja ut utvendig for lederen. Resten av løpet ble en herlig duell mellom de to fremste. Midt på oppløpet gikk Tverdals Lilja for alvor i nærkamp og koblet grepet kort før mål. Åsbjørn Tensgareid kusket hoppa som trenes av Stian Eilefsen. Eier og oppdretter er Harald Gunnesmo. Vinnertiden ble knallgode 1.26,2v/2100 meter.
- Dette var fantastisk. Åsbjørn Tensgareid er en fantastisk kusk på disse kaldblodshoppene. Dette er rett og slett ufattelig stort, sa Stian Eilefsen - rørt til tårer etter sin foreløpig største seier som travtrener.
- Hun hadde en hovsprekk som har hemmet henne, men da vi fikk kontroll på den, så har pila pekt rett opp. Dette er min største dag som travtrener, smilte Stian Eilefsen.
- Jeg har trent hoppa hele veien, siden hun var ett år. Det har vært noen skjær i sjøen, men vi har fått henne tilbake. Jeg fikk kontakt med Stian Eilefsen i vår, og vi har hatt god kontakt. Jeg fikk dårlige treningsforhold i sommer, og da sendte jeg henne nedover. han har gjort en kjempejobb, sa en lykkelig eier og oppdretter.
- Hoppa var flink til å ta imot hjelp idag, og hun var veldig god. Det ble veldig riktig for oss idag. Jeg var klar for en rask sisterunde og hadde god tro på henne hele veien. Jeg hadde god tro inn på oppløpet, for jeg kjente at hun hadde krefter spart, sa en fornøyd seierskusk, Åsbjørn Tengsareid. Mørtvedt Jerkeld er pappaen til Tverdals Lilja - og han er også far til Mørtvedt Jerkeld som vant Guttorm Brekkes pokalløp.