Dramatisk Kallblodskriterium

Skrevet av Richard Ekhaugen, Equus,  08.08.2016
Artikkelbilde
Sjø Odin og Øystein Tjomsland holdt enkelt unna for storfavoritten Tand Kraft i Svenskt Kallblodskriterium på Dannero. Foto: Kanal 75

Da storfavoritten Tand Kraft rullet over i galopp i tet 1400 meter fra mål lå plutselig veien åpen for norsk seier i Svenskt Kallblodskriterium.

Det så oppskriftsmessig ut da Jan-Olov Perssons storfavoritt Tand Kraft overtok teten etter 700 meter. Så plutselig, midt i den andre svingen, kastet det svenske håpet seg over i galopp og skapte ringvirkninger bakover i feltet. Øystein Tjomsland, som satt først i andrespor med Sjø Vinn, satte da resolutt fart mot teten og overtok straks etter.
- For meg så det ut som om Tand Kraft hoppet over en skygge, det var kjedelig for løpet, sa Øystein Tjomsland.
Utfordrende sisterunde
Vel i tet satset sørlandstreneren alt på ett kort med Sjø Vinn, og til tross for en voldsom opphenting via tredjespor den siste runden hadde aldri Tand Kraft i realiteten aldri noen sjanse til å hente inn den norske hingsten til hardtsatsende Stall Olympic.
- Det var veldig kritisk da Tand Kraft galopperte, og Sjø Vinn gikk og brøt og bremset hele den siste runden. Det var en fordel å ha kjørt en del kaldblodshester tidligere, for jeg var redd for galopp. Det var en utrolig god følelse ved målgang, dette var skikkelig artig, sa en svært godt fornøyd trener Øystein Tjomsland.
Vinnertiden ble 28,4a/2140 meter og Sjø Vinn ble belønnet med 600 000 SEK for innsatsen. Stallkameraten Eikfaksen la beslag på bronsen i samme løp.