Nytt ridehus på Starum

07.04.2016
Artikkelbilde

Onsdag ettermiddag ble den nye ridehallen på Norsk Hestesenter på Starum høytidelig åpnet. Praktbygget har dessuten blitt billigere enn antatt.

- De første kalkylene tydet på at en ny ridehall ville koste 35 milloner kroner, men vi var byggherre selv, hadde stålkontroll på kostnadene og satte entrepenører opp mot hverandre. Vi hadde et budsjett på 20 millioner kroner, men vi ender opp med en endelig pris på under 18 millioner, så vi er strålende fornøyde, sa en tydelig stolt direktør på Norsk Hestesenter, Vegard Thune, før åpningen.

Norsk Rikstoto har bidratt med ni millioner kroner, Oppland fylkeskommune med tre millioner - og Østre Toten kommune med 500 000 kroner. Resten har Norsk Hestesenter selv finansiert. Norsk Rikstoto ble behørig takket for bidraget, og tidligere landsbruksminister Trygve Slagsvold Vedum - nå stortingsrepresentant og leder av Senterpartiet - var en av initiativtakerne:
- Den nye ridehallen her på Starum er et godt resultat på hva som kan skje når man får en god ide og politikerne og embetsverket blir med på laget. Jeg vil gratulere med den nye ridehallen, og jeg har selv begynt å spille på hest, sa en strålende opplagt SP-leder.