Månedens hesteeier mars

Skrevet av Espen Edvardsen,  26.04.2016
Artikkelbilde
Tone Merete Pettersen kåret som månedens hesteeier for mars Foto: Hesteguiden.com

Tone Merete Pettersen har drevet med trav siden slutten av 80-tallet, og siden da har hesten betydd alt for Pettersen.

Pettersen kom inn i travsporten via Kjell Carlsen i Bodø hvor hun jobbet i flere år. Han var som en mentor og var avgjørende for at Tone Merete Pettersen fikk interessen for travsporten. Hun holder til på gård, og jobber med ungdom, unger og hest. En ting er å eie hest, men i det daglge er det trening av hesten som har hovedfokus for Pettersen.


Her kan du se intervjuet med Tone Merete Pettersen


Juryens begrunnelse:

Tone Merete Pettersen brenner for alle deler av travsporten. Både avl, trav og ponnier er en del av hverdagen. Hun er opprinnelig fra Bodø og bor i dag på Brøstadbotn i Dyrøy kommune. Sammen med mannen Børre Ertzaas og deres tre barn, driver hun Mellem Gård. I 2015 fikk gården prisen Årets Ambassadør for travet i Nord Norge. Prisen ble gitt av Nord Norge Travforbund. De har også fått Bygdeutviklingsprisen for Troms. Hun har hatt flere avlshopper og hestene med fornavn Mellem er hennes oppdrett. Myr Faksen er en traver Tone Merete Pettersen har stor suksess med. Den gode traveren var en unghest stjerne og ble toer i Kriteriet og ble tredje i Derby. Han er på rask marsj mot tre millioner kroner i innkjørte penger.
Myr Faksen har startet fem løp i sesongen og det har blitt tre seiere. Han er i absolutt toppform og det ble to seiere av to mulige i mars. I løpet om Østfoldpokalen under Unionstravet på Momarken travbane avsluttet han meget raskt og tok karrierens 33. seier. Tone er ei energisk, blid og sjenerøs dame på 50 år og hun brenner for travsporten. Månedens hesteeier for mars tildeles Tone Merete Pettersen.