- Arbeidet starter nå

24.04.2016
Artikkelbilde
Knut Weum (til venstre) og Svein Morten Buer er DNTs nye lederduo. Foto: Rolf-Henning Pedersen, Equus

- Styrearbeidet starter allerede i dag, og onsdag skal Weum og jeg ha det første møtet med NRs styreleder Jan Petter Sissener og NR-direktør Harald Dørum, sier nyvalgt DNT-leder Svein Morten Buer.

54-åringen, opprinnelig fra Drammen, men i mange år bosatt et par steinkast fra Bjerke, sier at hele styret må regne med å jobbe mer enn det som er vanlig for å løse travsportens mange, store utfordringer.
- Knut Weum har både tid, kunnskap og lyst til å gjøre en god jobb for DNT, og nettopp derfor er jeg glad for at han ble valgt til nestleder. Jeg har også tiden som behøves for å stå på litt ekstra, og med tilhold i utkanten av Bjerkebanen kommer jeg til å være mye innom Hestesportens Hus. Allerede mandag skal jeg ha det første møtet med de ansatte slik at vi kan koordinert det videre arbeidet.
- Hva er de viktigste arbeidsoppgavene for det nye styret?
- Spørsmålet om hvordan sporten skal organiseres er uhyre viktig, og Knut kommer til å få ansvaret med å lede det arbeidet mot Norsk Rikstoto og Landbruks- og matdepartementet. Det første møtet med NR er allerede avtalt onsdag. Samtidig er det viktig å få innført gode saksprosesser, sier Buer og legger til at ny generalsekretær ikke vil være på plass med det aller første.
- Før vi søker etter ny administrativ leder må vi først få oversikt over den økonomiske situasjonen i DNT. Når dette er avklart kan vi starte prosessen med å ansatte ny generalsekretær. Uansett vil denne søkeprosessen ta tid, og det kan ta minst seks måneder før Rune Gustavsens erstatter er på plass. Inntil den tid må styret hjelpe til for å få løst de mange oppgavene hele organisasjonen står overfor, påpeker Buer.