Spant unna på lette bein

Skrevet av Henrik Glimo Hansen, Equus,  01.09.2015
Artikkelbilde
El Diablo B.R etterlot seg et mektig inntrykk. Foto: Hesteguiden.com

Bjerke: Kvalifiseringene til Finn-Tack Norsk Travkriterium for varmblods innledet med en fryktelig god vinner i form av El Diablo B.R. Andelslaget B.R Invest ga seg ikke før de hadde vunnet 3 av 4.

Inntrykket i debuten på norsk jord var enormt. I kvalifiseringen til Travkriteriet viste El Diablo B.R. at innsatsen på Jarlsberg langt fra var noen bløff. Tor Wollebæk var tydelig bevisst på hvilken rygg han ønsket å slippe til med Daydream, men måtte til slutt gi opp og la Photo Lavec passere. Med en 10-åpning i beina slapp Per Oleg Midtfjeld til favoritten, deretter var det spill mot ett mål for det som må sies å være Kriteriefavoritten. Han spant unna foran Photo Lavec som holdt godt til andre og en veldig bra avsluttende Malkin som underveis lå bakerst i feltet. Vinnertid, fine 1.15,0a/2100.

Overtok og vant
Eirik Høitomt klarte ikke å få Divided By Zero videre fra det første kvalet. Langt bedre gikk det med Ultimate Photo i det påfølgende løpet, der han kjørte seg resolutt til tet foran Super Joe med runden fra mål. Favoritten Cash Okay kom med en bra avslutning, men holdt kun farten til mål da Gundersen ba om litt ekstra og kunne ikke true en god Ultimate Photo som landet på vinnertiden 1.15,8a/2100 meter.

B.RInvest for alle penga
USA-bosatte Trond Smedshammer hadde to starthester på Bjerke tirsdag. Dog står El Muro B.R og El. Diablo B.R. for øyeblikket på stallen til Frode Hamre, som selv kusket førstnevnte inn til seier etter en fin reise i andre utvendig. En god sisterunde gjorde seiersmarginalen svært komfortabel foran en positiv L.J.'s Andy Hall for Jomar Blekkan.
Tid: 1.15,9a/2100
Pål Buer serverte Greyhound d'Estino et perfekt løp inne ved lista og tok seg fortjent videre til finale som tredjemann.

Andelshestene til hardtsatsende B.R Invest, som kjøpte hele årgangen av oppdretter Bjørn Rishaug, var ikke ferdig med å imponere. På stallen til Bjørn Goop står El Toro B.R, en særdeles imponerende siste kvalvinner. Per Oleg Midtfjeld, kusk, tok seg frem utvendig for Thai Cashflow og knakk favoritten på oppløpet til tiden 1.16,2/2100. Meget sterkt med tanke på at Gundersen hadde fått dempet til 1.18 den første runden.
Bak i køen avsluttet Commander Nosto utrolig bra og knep den siste finaleplassen i livets tredje start!, foran B.R Invest sin fjerde hest for kvelden, Elite B.R, som dermed ble den eneste gutta ikke fikk med seg videre til finale.

Finalefeltet Finn-Tack Norsk Travkriterium for varmblods
1. El Muro B.R
2. El Diablo B.R
3. El Toro B.R
4. Ultimate Photo
5. Photo Lavec
6. Thai Cashflow
7. Greyhound d'Estino
8. Malkin
9. Cash Okay
10. L.J.'s Andy Hall
11. Commander Nosto
12. Akermann

Kjell imponerte
Kolnes Kjell var en imponerende god kvalvinner. Foto: Hesteguiden.com

Kvalifisering til VG Norsk Travderby for kaldblods fikk en overraskende første vinner i Kolnes Kjell. Favoritten Smedheim Solan innfridde, avsluttet gjorde svenske Smedsbo Faksen.
Vidar Hop var på alerten og overtok fra M.H Fantomet. På utsiden travet en sterk Reiug hele veien, men i den siste svingen kom galoppen og den store favoritten Jærvsørappen mistet litt fart i det han skulle skride til verket.
Men Monika Sønstegård hadde satt Kolnes Kjell i fantastisk orden for kvelden og da Vidar Hop lettet på tømmene stakk de unna storfavoritten som lite kunne gjøre. Solid vinnertid ble notert til 1.26,5a/2600.
Biffen Ø.K kapret tredjeplassen etter å ha fått servert et utmerket løpsopplegg av 40-årsjubilanten Åsbjørn Tengsareid, mens Reiug kom flott tilbake til fjerde etter galoppen.

Pilte til tet
Favoritten Smedheim Solan gjorde ingen feil i det andre kvalet. Med passeringstidene 1.29,8/1000 og 1.28,1/2000 var det nok på tanken til å ta en kontrollert seier på 1.27,5a/2600 foran Järvsø Tore. Ned til tredjehesten Torpa Nils var det flere meter. Deretter fulgte Gaardens Viktor som fullførte bra etter å ha vært ute av det i den nest siste svingen.

Svensk først
Bortsett fra en trenerseier til Bjørn Goop (El Toro B.R.) var kvelden dominert av de norske ekvipasjene helt frem til Ulf Ohlsson våkent skled til tet med Smedsbo Faksen i det tredje heatet. Med siste 500 meter i 23-fart kunne favoritten Teddy Gutten Støen intet gjøre fra utvendig leder.
Smedsbo Faksen landet på 1.26,7a/2600
Myhreng Jerker og Sjø Odin var flinke og fulgte et par lengder bak.

Finalefeltet VG Norsk Travderby for kaldblods
1. Smedsbo Faksen
2. Kolnes Kjell
3. Smedheim Solan
4. Järvsø Tore
5. Biffen Ø.K
6. Teddy Gutten Støen
7. Gaardens Viktor
8. Reiug
9. Jærvsørappen
10. Torpa Nils
11. Myhreng Jerker
12. Sjø Odin

Favorittene gjorde jobben
Jan Roar Mjølnerød måtte se seg til siden for å ha kontroll på Tante Ragnhild. Foto: Hesteguiden.com

De to forhåndsfavorittene til VG Hoppederby for kaldblods, Patsi og Brenne Rødi, gjorde jobben og innfridde sine favorittstempel etter jevne målpasseringer.
I den første kvalifiseringen til innfridde Patsi som bunnspilt i totoen uten å gjøre mer enn hun måtte. Tjomsland overtok føringen fra Jerkeld Stjerna og Ole Johan Østre ut av den første svingen, men runden fra mål smatt Eirik Høitomt og Lille Eline ned i lederrygen. Ettersom Patsi holdt jevnt, hardt tempo via 1.27,0/500 og 1.26,8/1000, ble det duket for en liten duell oppunder mål. Patsi gjorde det hun måtte, vant på 1.27,1a/2100 og fikk med seg en god Lille Eline, Gorosso Gasell, Wikvinni, Järvsø Magda og Jerkeld Stjerna fra sitt heat.

Tante imponerte
Enda jevnere ble det i den andre kvalifiseringen der Brenne Rødi var like stor favoritt. Etter å ha overtatt føringen fra Finnskog Nåja i den første svingen var mye gjort. 1000 meter ble avvirket på 1.27,6 og ut på den siste runden skrudde Mjølnerød gradvis opp farten. Det oppstod en stor luke ned til konkurrentene, men da Ness Tjo Stjerna dro med seg Tante Ragnhild i angrep ble det langt mer spennende enn mange satte pris på. Målstreken reddet til slutt Brenne Rødi fra å bli tatt ned av en sylspurtende Tante Ragnhild. Vinnertiden ble skrevet til 1.26,7a/2100.
Til finale fikk de med seg Ness Tjo Stjerna, Finnskog Nåja, Trø Hera og Gylden Jenta.

Startlisten finalen VG Hoppederby
1. Brenne Rødi
2. Patsi
3. Lille Eline
4. Ness Tjo Stjerna
5. Finnskog Nåja
6. Wikvinni
7. Gylden Jenta
8. Jerkeld Stjerna
9. Tante Ragnhild
10. Goroso Garsell
11. Trø Hera
12. Järvsø Magda