Folkehesten 2016

30.09.2015
Artikkelbilde
Gøran Antonsen blir folkehest-trener i region Momarken. (Foto: Hesteguiden.com)

Konseptet med folkehester lever videre. Nå har Det Norske Travselskap bestemt hvem som skal bli folkehest-trenere for 2016 rundt om på landets travbaner.

Av Magne Engebretsen, Equus Informasjon og Media

- Det er nesten korrekt. Folkehest-trener for Bergen har vi ikke valgt ennå, men de andre er klare, sier folkehestansvarlig Kim Are Sveen i Det Norske Travselskap.

Her er listen:
Bergen: Ove Wassberg
Biri: Heidi Moen
Bjerke: Martine Sørvik
Drammen: Renate Aarlie
Forus: Geir Gudmestad
Jarlsberg: Åsbjørn Tengsareid
Klosterskogen: Simen B. Jessen
Leangen: Jomar Blekkan
Momarken: Gøran Antonsen
Nord-Norge: Gry Kanstad
Sørlandet: Kari-Anne Knutsen

En av dem som skal bli folkehest-trener for første gang er Gøran Antonsen, mannen bak Lionel:
- Å finne en ny Lionel er jo ikke enkelt, men jeg skal gjøre et forsøk! Jeg har allerede blinket ut tre, fire hester som kan egne seg som folkehest. Jeg føler jo et visst press over å ta over stafettpinnen etter Odd Arne Sagholen, for Nordby Balder har vært kjemnpegod for Momarken i år. Jeg er uansett på utkikk etter en hest med stor kapasitet i forhold til grunnlaget. det er viktig å få tak i en hest som kan starte ofte, og jeg vil legge stor vekt på det sosiale. Trav er en folkesport, og jeg vil inkludere alle. Stall Antonsen har satset hardt på ny hjemmeside, og jeg har til hensikt å være flink på sosiale medier. Mine andelshavere skal få bra info om en forhåpentligvis bra hest, sier en spent Gøran Antonsen foran debuten som folkehest-trener.