- En norsk suksess!

Skrevet av Henrik Glimo Hansen,  30.09.2015
Artikkelbilde
Cash Okay spurtet strålende til tredjeplass i EM for 3-åringer. Avbildet er eier og oppdretter Kjell Otto Molander, kona, oppasser Ann-Jorun Trøan og Geir Vegard Gundersen. Foto: Eirik Stenhaug/Equus.

EM 3-åringer Laval: Det fastslo Per Oleg Midtfjeld etter å ha måttet se seg slått i kampen om bronsemedaljen av kollega Geir Vegard Gundersen.

De tre norske deltakerne Cash Okay, Ultimate Photo og Photo Lavec var alene om å ville utfordre de franske hestene på hjemmebane. Ut i fra det franske spillet å dømme skulle samtlige være sjanseløse i seierskampen – det var de for så vidt. For til overlegen seier stakk 5,4-oddseren Coquin Bebe (Jean-Michel Bazire) unna, foran favoritten Cristal Money (Franck Nivard). 

Norsk kamp om tredje
Gledelig for norske øyne var at kampen om tredjeplassen stod mellom Anders Lundstrøm Wolden-trente Cash Okay og Bo Westergaards Photo Lavec – henholdsvis til vinneroddsene 88,0 og 51,0. Det lengste strået trakk førstnevnte. Photo Lavec og Per Oleg Midtfjeld holdt unna til fjerde, mens Ultimate Photo galopperte inn i den første svingen med sin franske kusk Dominik Locqueneux. 
- Jeg ble fortalt et døgn i forkant at de franske hestene var ett år lengre frem i utviklingen enn de norske. Derfor er dagens resultater meget gledelige for norsk travsport, sier Geir Vegard Gundersen til Equus i Frankrike. 

Taktikken avgjørende
Cash Okay hentet hjem tredjepremien etter en strålende taktisk vurdering av Gundersen. 
- Vi var med litt fra start. Jeg registrerte at alle ønsket å kjøre til å begynne med. Derfor gikk vi ned på innerspor, vel vitende om at alle får sjansen over oppløpet på 315 meter. Det fikk vi, og Cash Okay spurtet flott til tredjepremien, avsluttet en strålende fornøyd Gundersen. 

Eier av Cash Okay er Kjell Otto Molander fra Fredrikstad. Han kunne fornøyd konstatere at bronsemedaljen utbetalte 14.000 euro – rundt regnet 133.000 norske kroner. Eier av Photo Lavec, Nils Munkhaugen, fikk med seg 8.000 euro for fjerdeplassen.

Resultatliste EM for 3-åringer.
1: COQUIN BEBE, J.M. BAZIRE: 1'13"10 
2: CRISTAL MONEY, F. NIVARD 1'13"50 
3: CASH OKAY, G.V. GUNDERSEN 1'13"60 
4: PHOTO LAVEC, P.O. MIDTFJELD  1'13"70 
5: CANARI MATCH, F. OUVRIE, 1'13"70 
6: CERE JOSSELYN, D. THOMAIN, 1'13"70 
7: CAMPO ROSSA, F. PRAT 1'15"10 
8: CAPTAIN CRAZY, T. LE BELLER 1'15"40 

Diskvalifisert for galopp: 
TRADERS, J. VERBEECK
ULTIMATE PHOTO, D. LOCQUENEUX
CAPTAIN SPARROW, U. NORDIN
CHATEAUROUX, J.P. DUBOIS
FERRARI KIEVITSHOF, R. BAKKER