Superb Glen

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  24.10.2015
Artikkelbilde
Glen Ord Superb tok seg enkelt av DNTs høstfinale, like enkelt som han vant Derby. Arkivfoto: Eirik Stenhaug

Derby-vinner Glen Ord Superb viste i DNTs Høstfinale at han er sin årgangs beste traver. Tross en tøff innledning kom han ensom til mål.

Kristian Malmin hadde før løpet utbasunert at han ville sitte i tet med 3 Good’s of Norway, men da Geir Vegard Gundersen ga full gass i tredjespor rundt første sving var det aldri noen tvil om hvem som skulle sitte foran. Etter 10.0/500 og 12,5/1000 var Glen Ord Superb fortsatt frisk i siste sving, og da GV trakk skylappene midt på oppløpet stakk 4-åringen unna til suveren seier verdt 100 000 kroner.

Fantastisk utvikling

- Glen Ord Superb har hatt en fantastisk utvikling fra i fjor til i år, og hesten er blitt mye bedre etter at han har trent sammen med Support Justice gjennom vinteren. Han er både sterk og speedig, og har ingen svake sider. Jeg ønsket å kjøre i tet, og derfor satte jeg full fart direkte. Glen Ord Superb kjentes fin ut hele veien, og han stakk enkelt unna til slutt da jeg trakk skylappene, sa trener og kusk Geir Vegard Gundersen etter seieren.

Glen Ord Superb vant på 13,4/2140, og nå venter 4-års Stjernen og Axel Jensens Minneløp på Bjerke før 4-åringen skal til Frankrike for et opphold hos brødrene Martens.