Mjøen fikset norsk gull!

Skrevet av Henrik Glimo Hansen, Equus,  31.10.2015
Artikkelbilde
Thomas Mjøen fikset sitt andre NM-gull. Fra før hadde han gull fra 2011 i Danmark. Foto: Hans R. Bakken

Melhus-karen Thomas Mjøen tok hjem Nordisk Mesterskap for amatørkusker for andre gang i sin karriere. Det ble klart allerede etter det tredje løpet.

Fire løp skulle kjøres, to på Jarlsberg og to på Drammen. Thomas Mjøen innledet fredag med seier og andreplass. Da det hele skulle avgjøres lørdag, var han på plass igjen og kusket inn Biffen Ø.K, trent av Tor Olaf Halle, til enkel seier etter en blytung reise.
- Jeg fikk beskjed om å kjøre på sikkerhet fra start. De mente han kunne være litt høyt oppe, og det var han også. Vi fikk en litt dårlig rygg i tredjespor, så jeg måtte bare sende ham i vei siden det var 1700 meter og ikke mye å gjøre det på. En veldig flott hest, kommenterte sindige Mjøen etter seieren.

Dansk på foto
Mjøens sterke resultater resulterte i at det ikke gjorde noe at hans siste oppsitt, Enjoy Va Bene, ikke hadde sin beste dag og endte som åttendehest i mål.
Det avsluttende løpet måtte avgjøres på målfoto. Det viste at danske Emil D. Mæhlilsen var først på streken med Vidar Engebretsen-trente Kingstile. Liss-Karin Sandvik måtte se seg knepent slått med L.A.’S Harmony.
- Jeg tror varmblods er mer min stil. Vi fikk løpet jeg drømte om, og det passet perfekt å avslutte med seier. Magefølelsen var god på målstreken, røpet Mæhlisen.

Sluttstilling NM amatørkusker:
1. Thomas Mjøen, Norge 57 poeng 
2. Teemu Teskitalo, Finland 39,5 poeng
3. Liss-Karin Sandvik, Norge 35 poeng
4. Janne Räisänen, Finland 31 poeng
5. Sune Hansen, Danmark 29 poeng
6. Emil D. Mæhlilsen, Danmark 25 poeng
7. Ingvar Nyberg, Sverige 23 poeng
8. Per Eivind Tjordal, Norge 23 poeng
9. Roger Anderberg, Sverige 23 poeng
10. Ove Berglin, Sverige 18,5 poeng
11. Juha-Pekka Ahonen, Finland 18 poeng
12. Flemming Degn, Danmark 18 poeng

* En liten glipp på Drammen travbane førte til at finske Janne Räisänen endte opp med bronsen (bildet). Han ble imidlertid tildelt 6 poeng for mye for strøket hest i siste løp. Derfor går bronsen i stedet til Liss-Karin Sandvik.