Innsamlingssuksess

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  14.10.2015
Artikkelbilde
Eirik Høitomt fronter «Travsporten samlet mot kreft» ved å kjøre med rosa drakt i hele oktober. Foto: hesteguiden.com

Rosa sløyfe-aksjonen «Travsporten samlet mot kreft» har som mål å samle inn 200 000 kroner til brystkreftforskning i løpet av oktober. Målet er snart nådd selv om aksjonen bare er kommet halvveis.

Per onsdag ettermiddag har travsporten samlet inn snaue 160 000 kroner fordelt på 130 donasjoner. Givergruppen består av alt fra utøvere, hesteeiere, travlag og foreninger til bedrifter og hester!

- Jeg blir litt rørt av givergleden. Dette er langt over forventingene, og det er tydelig at «Travsporten samlet mot kreft» har truffet en nerve, sier Richard Ekhaugen, som står for den praktiske gjennomføringen av aksjonen. Han har opprettet egen hjemmeside for aksjonen på Facebook, i tillegg til egen innsamlingsside på Kreftforeningens hjemmeside.

- Entusiasmen og oppslutningen om aksjonen har vært voldsom, og det er nesten 1000 som liker oss på Facebook, legger Ekhaugen til.

To auksjoner i gang

Selv om det fortsatt gjenstår 40 000 kroner til målsetningen om 200 000 kroner er oppnådd, er man i praksis i mål. Det skyldes tre pågående auksjoner til inntekt for «Travsporten samlet mot kreft».

- Eier Jan-Erik Andresen har auksjonert bort et sprang med Yarrah Boko, og akkurat nå så ligger det høyeste budet på 25 000 kroner. I tillegg har eierne til Thai Tanic gitt bort et sprang med ham, og der ligger nå det høyeste budet på 10 000 kroner. I tillegg har nå John Hasle kastet seg på, og tilbyr sprang med H.G. Balder. Med drøye to uker igjen av både aksjon og auksjon er jeg sikker på at «Travsport samlet mot kreft» vil passere 200 000 kroner med god margin. Det viser bare hvor stort hjerte travsporten har, og at vi alle kan trekke i samme retning når vi først bestemmer oss for det, understreker travsportens innsamlingsgeneral Richard Ekhaugen.

Her finner du linken til Facebooksiden «Travsport samlet mot kreft». Og her linken til hjemmesiden på kreftforeningen.no.