Gjester Oslo Horse Show

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  14.10.2015
Artikkelbilde
Lome Brage skal representere travsporten lørdag. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Lome Brage og duoen Bank of Burden/Quarterback representerer trav- og galoppsporten under helgens Oslo Horse Show som arrangeres for 25. gang.

Telenor Arena er som vanlig arenaen når Oslo Horse Show innbyr heste-Norge til fest i hovedstaden denne helgen. Fire dager til ende med start torsdag er verdens hestesportsøyne rettet mot Oslo Horse Show, hvor hele 16 av verdens 20 beste sprangryttere har meldt sin ankomst.

Konferansier

- De internasjonale sprangstjernene lovpriser underlaget og atmosfæren i Oslo Horse Show, og det er årsaken til at så å si hele verdenseliten er på plass, forklarer Bjerkes André Ringelien, som ikke bare er ringside på Telenor Arena, men også skal være konferansier når Norges Rytterforbund feirer sitt 100-årsjubileum med en storslagen forestilling lørdag og søndag. Og hvor trav- og galoppsporten er viet stor oppmerksomhet.

- Jeg kommer opprinnelig fra ryttermiljøet, og synes det er morsomt å komme tilbake til mitt gamle miljø. Jubileumsforestillingen var i ca. to timer og som jeg skal lede. Trav- og galoppsporten er tildelt noen minutter, og det er en ypperlig mulighet til å vise fram sporten. Ikke bare bredden og kvaliteten, men også fordi Oslo Horse Show er en fantastisk møteplass hvor det er mulig å få solgt både sport og hester til en gruppe ressurssterke personer med interesse for hest, påpeker Ringelien.

Norges mestvinnende galoppør

Det er Lome Brage og Bengt Erik Persson som skal representere de store traverne lørdag kveld. Samme dag kommer også Rune Haugen med årets Derby-vinner Quarterback og Niels Petersen har med seg Bank of Burden.

- Som introduksjon til Lome Brage skal vi vise hans seier i Alm Svartens Æresløp hvor han avviste selveste Lannem Silje på Bjerke, forklarer Ringelien.

Ponnitrav- og monté kommer også til å innta manesjen. De representeres av ekvipasjene Camilla Aakhus/Fennefoss Ylving, Katrina Evensen/Fennefoss Ravn og Vilde Orstad/Felix III. Alle tre er norgesrekordholdere og stiller i løpsvogn. Montéekvipasjene er Rosse Blondie/Silje Ballangrud og Tusenfryd/Siri T. Grinder

Ellers blir det også som vanlig publikumsfavoritten ponnigaloppen, Mounted Games-landskamp og mye action i tillegg til en del historiske innslag fra de siste 100 årene med hest i Norge. Det er solgt flere billetter enn i fjor, og lørdag kveld er trolig nærmere 10 000 hesteinteresserte på plass.

NR tilbyr vinnerspill

Norsk Rikstoto tilbyr som vanlig vinnerspill til Rikstoto Grand Prix lørdag og World Cup-konkurransen søndag. Og Ringelien har god spillinformasjon å komme med!

- Nivået i disse konkurransene er svært høyt, og det er vanskelig å finne vinneren. Ettersom Norsk Rikstoto kun har vinnerbonger hvor det er mulig å markere for 15 hester, representerer hest nr. 15 de øvrige deltagerne. Så lenge det er tilbudt spill så er de fleste av disse konkurransene vunnet nettopp av «øvrige», så startnummer 15 er mitt tips begge dager, sier Ringelien om sitt eksperttips.