Drømmen ble virkelighet

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  30.10.2015
Artikkelbilde
Caroline L.B. Morken ser fram imot sitt første internasjonale mesterskap. Foto: Åge Liland, Bergen Travpark

Caroline L.B. Morken har hatt en drøm om å representere Norge. Fredag og lørdag blir drømmen virkelighet da hun rir Nordisk mesterskap i monté på Jarlsberg og i Drammen.

Tolv av de beste rytterne fra Norge, Sverige, Danmark og Finland kjemper om tittelen Nordisk mester denne helgen. Tre løp skal ris før vinneren kåres, og Seim-jenta Caroline Morken er en av dem. Det er et mesterskap hun har drømt om å få ri siden hun i ung alder ble bitt av travbasillen.

- Jeg har gledet meg hver eneste dag siden det ble klart at jeg skulle delta. Å få være med i et stort mesterskap har lenge vært en drøm. Nå er tiden inne, sier Caroline til Equus.

Ingen tilfeldigheter

Tiden fram til mesterskapet har hun benyttet godt. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

- Jeg har studert løpene til de hestene jeg skal ri og snakket med deres trenere for å få best mulig informasjon om hestenes svakheter og styrke. Det er lite som skiller i et travløp, og det er viktig å utnytte hver eneste detalj til sin fordel, sier 22-åringen, som til daglig jobber som sykepleier i hjemmetjenesten.

Neste år skal hun begynne på legevakten i Bergen. Der er det nok «action». Akkurat som i løpsbanen, og spesielt i et mesterskap hvor alle ønsker å gjøre det bra. Hun har vært med i Norgesmesterskapet for montéryttere tre ganger tidligere, senest i år med en sjetteplass som resultat. Nå skal hun oppover på resultatlisten.

- Det er mange som har ambisjoner og som rir «vilt». Min taktikk vil være å ta det mer med ro og få det beste ut av hver eneste hest. Resultatene i alle tre løpene teller, og det er viktig å få maksimalt ut av hver eneste hest.