Sterkest og best

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  07.11.2015
Artikkelbilde
Alene på målstreken. Kai Johansen styrte 5 Reiug feilfritt rundt banen og da kunne ingen true styrkefenomenet til Kjetil Roe. Foto: Eirik Stenhaug, Equus.

5 Reiug har galoppert bort mye penger, men i DNTs Høstfinale/Nils Østbys Minneløp holdt han seg til trav. Da kunne ingen stoppe den råsterke 4-åringen.

Trener Kjetil Roe hadde denne gangen satt opp Kai Johansen bak hesten som deltok i både norsk og svensk Derby. Det skulle vise seg å være et vinstgivende sjakktrekk.

- Jeg har sett 5 Reiug i mange løp og visste at han hadde styrke nok i lange baner. Derfor valgte jeg å angripe allerede 1200 meter fra mål. På siste bortre satte jeg alt på ett kort og kjørte det jeg kunne. 100 meter fra mål slapp han bittet og galoppen var veldig nær, men heldigvis klarte jeg å berge ham. Det var en strålende prestasjon av både hest og kusk, sier en smilende Kai Johansen etter seieren verdt 100 000 kroner. Den råsterke Skibber-sønnen har nå passert 400 000 kroner innkjørt, men har galoppert bort det dobbelte…

- Du kan si at Kai er noen centimeter bedre enn meg på voltestart, og det slo til, sa en like fornøyd trener Kjetil Roe. Og la til.

- Jeg føler at dette var en fortjent seier etter mange galopper. 5 Reiug er nesten to forskjellige hester med og uten sko. Når vi kan kjøre uten er han veldig bra.

- Feil rygg

- Jeg trodde vi hadde en bra rygg i 12 Teddy Gutten Støen, men han gikk ikke framover i dag og ble en bremsekloss for oss. 13 Jærvsørappen travet en voldsom siste 500 og hentet mye bare siste 50 meter, men det var for langt fram, sa en litt skuffet Jomar Blekkan etter at årgangens suverene ener hadde levert en sterk sluttspurt til annen, men som rett og slett hadde for langt fram.