Månedens hesteeier oktober

Skrevet av Espen Edvardsen,  17.11.2015
Artikkelbilde
Mørtvedt Jerkeld og Morten Wik til venstre Foto: Hesteguiden.com

Morten Wik kjøpte sin første travhest da han giftet seg. Den het Fjeldbergjenta,  senere har han blitt mer kjent for hester som Lauvin, Mørtvedt Jerkeld, Wik Stjernen og nå Tangen Jerkila.  

Lauvin var den store læremesteren for Morten Wik. Gjennom årene med ham lærte Wik mye som han har tatt med seg videre når det gjelder trening av hest. Dette har gitt fantastiske resultater i de senere årene med blant andre Mørtvedt Jerkeld, Wik Stjernen og nå Tangen Jerkila.

Her kan du se intervjuet med Morten Wik.

Juryens begrunnelse

Morten Wik er en markant hesteeier og amatørtrener. 53-åringen fra Klavestadhaugen i Sarpsborg kommune har først og fremst markert seg med sine gode kaldblodshester. Wik har i sin tid i travet avlagt utallige turer til seremoniplass. Han kunne i september i år glede seg over sin tredje klassisk triumf da Tangen Jerkila vant Hoppekriteriet – tidligere har både Mørtvedt Jerkeld og Wik Stjernen vunnet Derby åpen klasse. Det er ingen tvil om at Morten Wik har stor kunnskap om travhest og trening av disse. Resultatene han har oppnådd er et soleklart bevis på det. Aktuell er han altså nå med unghest-talentet Tangen Jerkila. Hun har i år vært eneren blant de kaldblodige treårshoppene. Det har foreløpig blitt fem seiere på åtte starter og hun fulgte senest opp den overlegne Kriterieseieren med seier i både kvalifisering og finale i Norsk Oaks på Momarken Travbane. Månedens hesteeier for oktober tildeles Morten Wik.