Høstfinale lørdag

04.11.2015
Artikkelbilde
El Toro B.R. og Tom Erik Solberg skal forsvare seieren i Norsk-Travkriterium i DNTs Høstfinale lørdag. (Foto: Eirik Stenhaug, Equus).

DNTs Høstfinale med 100.000 kroner til vinneren kjøres på lørdag. El Toro B.R., oppdrettet av Bjørn Rishaug og eid av BR Invest, framstår som klar favoritt.

Björn Goop trener El Toro B.R., hingsten som seiret i Trav-Kriterium på Bjerke Travbane i september. Tom Erik Solberg var kusk i Kriteriet, og skal kjøre igjen.
Det Norske Travselskap har valgt å støtte oppgjøret med ekstra premiepenger, deres målsetning om en sterkere satsing på norskfødte hester har absolutt gitt effekt. VM-vinneren Papagayo E., stjernen Support Justice og Lionel som herjer i Frankrike, er bevis godt nok.

Spennende oppgjør
Høstfinalen lørdag går på Jarlsberg Travbane, og er utskrevet over distansen 2100 meter med bilstart. 12 flotte treåringer stiller opp, to er trent i utlandet; El Toro B.R. og Akermann. Fra Rogaland tar Pål Buer turen med Greyhound D’Estino, mens Jomar Blekkan frakter ned L.J.’s Andy Hall fra Jakobsli utenfor Trondheim, og er de som reiser lengst for å kjempe om premiekronene. 
Med andre ord et spennende oppgjør bestående av store talenter, og absolutt enkelte eliteemner.

DNTs høstfinale for kaldblodsrasen er også med i lørdagens program. I tillegg kjøres DNT’s hoppeserie for varmblodsrasen, begge er de viktige tiltak.

Av Even Elvenes, Equus