- Utrolig stort

Skrevet av Rolf-Henning Pedersen, Equus,  07.11.2015
Artikkelbilde
3 Valla d’Estino og en jublende Marius Høitomt tuktet hingstene i DNTs Høstfinale og sikret seg 100 000 kroner. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Det sa Marius Høitomt etter at hoppa 3 Valla d’Estino tuktet hingstene i DNTs Høstfinale og kunne påplusse 100 000 kroner på kontoen. Hoppen  satte også ny norgesrekord med 13,5/2100 meter.

Marius Høitomt kommer ikke til å glemme 7. november 2015 med det aller første. Først seiret han med 5 King Royal i V75-2, deretter fulgte han opp med 3 Valla d’Estinos råsterke triumf. Etter å ha tatt teten, slapp Høitomt junior føringen på første bortre til 2 Akermann. I nest siste sving gikk han ut i en trang situasjon mot storfavoritten 1 El Toro B.R., som ikke fungerte som best og galopperte som slått i siste sving, og inn mot mål holdt hoppa unna til seier foran en sterkt innvendig spurtende 11 Brandy.

- Dette er en utrolig stor dag for meg. Marginene har vært på sin side i dag, men jeg har også kjørt to fantastiske hester. En ekstra takk til pappa (Eirik) som valgte varmen framfor Jarlsberg, og pappas kamerat Preben (Haagensen, deleier og trener, red anm) som har gjort en fantastisk jobb med hoppa. Dette er noe jeg kommer til å leve på lenge, forsikret unggutten som for et par uker siden vant Europamesterskapet for stallansatte i Moskva. Nå ble altså Marius Høitomt dobbel V75-vinner på hjemmebane.

Fantastisk

- Dette var fantastisk. 3 Valla d’Estino har vært god i hele år, men har ikke hatt klaff i de største løpene. Nå var den endelig vår tur, og det føles fortjent, sa de fire eierne på seremoniplass. For oppdretter Mona Lunde ble det en fantastisk dag. Hun er damen bak både 3 Valla d’Estino og tredjehesten 9 Greyhound d’Estino.