Tittelforsvarerens siste mesterskap

05.06.2015
Artikkelbilde
Silje Kristin Eilertsen vant fjorårets NM for stallansatte foran Dag-Sveinung Dalen og Ole-Christian Kjenner. Foto: hesteguiden.com

Silje Kristin Eilertsen tok en overraskende seier i fjorårets NM for stallansatte. Også i år er tittelforsvareren i outsiderposisjon i mesterskapet som blir hennes siste som stallansatt.

23-årige Silje Kristin Eilertsen tok en sterk seier i fjorårets NM etter blant annet å ha vunnet med kjempeoverraskelsen Tojo Prinsen. Også i år må hun ta vel vare på mulighetene for å gå til topps i den knallharde konkurransen hvor fjorårets elleve stallchampionatvinnere møtes, samt tittelforsvarer. I år altså Silje Kristin Eilertsen. Hun ser fram imot å kjempe mot blant annet søster Josefine og arbeidskollega Adrian Solberg Akselsen. Uten at hun kommer til å gi dem noe gratis av den grunn.
- Nei, det kan du være sikker på! I løpsbanen er vi ikke søstre og kollegaer, men konkurrenter. Det er likevel morsomt at vi alle jobber for Lars (O Romtveit, red anm). Det at tre deltakere i samme mesterskap har samme arbeidsgiver er spesielt, men forteller alt om hvilke muligheter Lars gir og har gitt oss i løpsbanen, skryter Silje Kristin.

Tar ut trenerlisens

 Likevel er hun inne i sin nest siste måned som stallansatt hos Romtveit. 1. august starter et nytt kapittel i hennes travliv.

- Ja, trenerskolen er gjennomført og 1. august blir jeg profesjonell trener på Jarlsberg med ni bokser til disposisjon. Det blir spennende, men jeg vet hva jeg går til og mener jeg har den bakgrunnen som skal til for å lykkes, sier 23-åringen.
Men før starten på sin nye karriere, må den gamle som stallansatt avsluttes. Og det skal gjøres med stil. Og grundighet.

Får hjelp av storebror
- Storebror Stian begynte allerede mandag å analysere løpene og se repriser av startene til de hestene Josefine og jeg skal kjøre. Det å vite mest mulig om dine egne og konkurrentenes hester er bokstavelig talt gull verdt, påpeker Silje Kristin, som skryter av NM-arrangementet i regi av Bergen Travpark.
- Det er et kjempeopplegg. Vi flyr over lørdag, og blir tatt imot kl. 12.00 med lunsj og for å ta et fellesbilde. Etter løpene møtes vi til bankett med alt inkludert. Det er et kjempeopplegg som jeg vet alle setter pris på.

Flere outsidere
- Etter din bror Stians vurderinger, samt dine egne, hvordan ser du på mulighetene til dine fire hester lørdag?
- Mine to beste muligheter er 10 Miramill i 3. løp/V5A-2 og 9 Skeie Kongen i 5. løp/V75-2/V5A-4. Selv om førstnevnte ga seg tidlig sist, er dette ei hoppe som innehar en viss kapasitet. Med det rette løpet kan hun ende i toppen. Skeie Kongen støter på den store favoritten Ida V.A., men er en hest som er vant til å møte langt tøffere motstand enn dette. Feilfritt tror jeg han er mer enn god nok til å kjempe om seieren.
- Hva med 9 War Cry Hanover i 2. løp/V5A-1 og 11 Safir Gardenia i 8. løp/V75-5/V4-2?
- War Cry Hanover har kommet tilbake etter lang pause og spurtet bra tre ganger på rad. Han møter to gode hester i 5 Red November og 7 Fastmoney, men jeg ser ikke mørkt på mulighetene. Det gjelder å finne en fin posisjon og kjøre til slutt. Alle poeng teller i et NM, og man er nesten helt avhengig av å ta gode poeng i alle løp. 11 Safir Gardenia er den jeg har minst tro på. Fra et trist spor må jeg forsøke å finne en innvendig posisjon og håpe det er noe igjen til slutt, sier Silje Kristin Eilertsen til Equus.

- Et viktig arrangement
- Bergen Travpark har arrangert NM for stallansatte siden 2000, og dette er et veldig viktig arrangement for oss, sier daglig leder Atle Lundgren Hansen. 
Banen mistet sin NM-sponsor i år, men er godt i gang med å finne en ny. Likevel velger Travparken å opprettholde både fest og høye pengepremier til de tre beste i sammendraget.
- De stallansatte fortjener å bli satt pris på. Derfor kjører vi samme opplegg som i fjor med lunsj i eget telt på stallsiden, middag på Bryggen og pengepremier. I år kommer også de tre beste til enhver tid i sammendraget til å kjøre med gull-, sølv- og bronsetrekk på hjelmen slik at publikum kan følge med på tetkampen. I år som i fjor går to av løpene innen V75-veddemålet, og alle oppgjørene ser spillemessig meget utfordrende ut. Vi gleder oss stort til NM, sier Lundgren Hansen til Equus.

Premieringen i årets NM for stallansatte

1. premie: 30 000 kroner, sølvpokal

2. premie: 15 000 kroner

3. premie: 7 500 kroner

Dette er årets deltakere i NM for stallansatte:

Silje Kristin Eilertsen

Tittelforsvarer

Totalt antall seire: 44

Antall seire i år: 2


Svein Ove Wassberg

Landschampion

Totalt antall seire: 1315

Antall seire i år: 39


Josefine Eilertsen

Forus

Totalt antall seire: 11

Antall seire i år: 4


Kim Pedersen

Momarken

Totalt antall seire: 22

Antall seire i år: 7


Adiran Solberg Akselsen

Klosterskogen

Totalt antall seire: 43

Antall seire i år: 15


Herman R. Tvedt

Bergen

Totalt antall seire: 150

Antall seire i år: 8


Hans Jørgen Eggen

Sørlandet

Totalt antall seire: 177

Antall seire i år: 4


Ragnhild Bjørnbeth

Leangen

Totalt antall seire: 61

Antall seire i år: 4


Ole-Christian Kjenner

Jarlsberg

Totalt antall seire: 63

Antall seire i år: 2


Marius Høitomt

Bjerke

Totalt antall seire: 89

Antall seire i år: 8


Dag-Sveinung Dalen

Drammen

Totalt antall seire: 302

Antall seire i år: 22


Kristine Kvasnes

Biri

Totalt antall seire: 268

Antall seire i år: 23