Tidenes raskeste

Skrevet av Henrik Glimo Hansen, Equus,  18.05.2015
Artikkelbilde
Tekno Odin imponerte stort på Sørlandets travpark lørdag.

Øystein Tjomsland hadde funnet en fin oppgave for sin stjernetraver Tekno Odin, på forhånd var det annonsert rekordforsøk på hjemmebanen Sørlandet. Tiden stoppet på 1.20,2v/1680 meter.

Man kunne se det allerede i varmingen: Tekno Odin etterlot seg et mektig og spenstig inntrykk i det han fikk strekke på seg rundt en sving. Tjomsland vurderte helt opp til start om han skulle rive av alle skoene for aller første gang, men konkluderte etter varming med at banen var såpass hard og fin at de ikke tok sjanser på å slite høvene frem mot de store løpene.
Dermed gikk Tekno Odin til oppgaven med samme balanse og utstyr som i sine tidligere starter.

Omstart
Noe dramatisk ble det dog da bror, Vidar Tjomsland, tjuvstartet med Wessel Odin.Tekno Odin løste bra i den første starten, men enda bedre i den andre. Allerede på startsiden var han oppe i ryggen på hestene som startet 20 meter foran. Etter 600 meter satt Tekno Odin i tet med en første 500 meter på 1.22,5.

Og forspranget bare økte og økte. Første tusen ble passert på elleville 1.19,0, og selv om det ble noe trøtte bein på slutten klarte Tekno Odin å slette Järvsöfaks sin tidligere verdensrekord på 1.20,5. 
- Nå er rekorden endelig norsk. Endelig klarte vi å ta en av rekordene til svenskene!, sa en smørblid Tjomsland til RD-reporter Richard Ekhaugen umiddelbart etter løpet, og la på slutten til:
- Vi har et gir til!

Det er bare å glede seg til Solvalla om snaue to uker, med andre ord!