Norsk EM-håp

05.05.2015
Artikkelbilde
Ernst Petter Knutsen er norsk deltager i EM for amatører. (Foto: Hesteguiden.com)

V65 Momarken: Ernst-Petter Knutsen er Norges representant i EM for amatører som kjøres i gang på Momarken tirsdag og avsluttes på Bjerke onsdag.

Av Rolf Henning Pedersen, Equus Informasjon og Media

Fem løp skal avvikles i løpet av to dager, alle med autostart og varmblodshester, men ettersom det er 13 deltagere, skal de fleste kuskene kjøre fem løp mens andre kun får fire muligheter. Til de siste kategorien tilhører Ernst-Petter Knutsen.
- Ettersom de kuskene som kjører fem løp får anledning til å stryke det dårligste resultatet, har de en fordel kontra oss andre, men jeg får ta godt vare på de mulighetene jeg er blitt tildelt, sier en offensiv Ernst-Petter Knutsen til Equus. 58-modellen fra Flesberg i Buskerud kjører sitt første EM og fikk sin billett etter å ha vunnet fjorårets amatør-NM i Harstad. Nå sikter han på internasjonalt laurbær.
- Jeg gleder meg og har etter det jeg mener tre fordeler kontra mine konkurrenter. For det første kjenner jeg hestene brukbart, for det andre kan jeg språket og kan lettere prate med trenerne og for det tredje er jeg vant til å kjøre uten pisk. Det er viktig å komme godt i gang, og min klart beste mulighet på papiret er 2 Piero i 1. løp. Hesten har vist fin form i sine siste starter, er brukbar fra start og god til slutt. Min sjanse til å gjøre det bra i EM er vel å starte med seier, tror Knutsen, som har brukt de siste dagene til å gå gjennom Rikstoto Direktes løpsarkiv for å studere sine og motstandernes hester.
- 8 Tiramisu G.T. i 4. løp/V65-3 har fått to løp etter pause, men har ikke imponert. Fra dette sporet blir det å finne en innvendig posisjon og kjøre til slutt hvis det er krefter igjen. Premie vil i utgangspunktet være bra.
- 5 Trinity D. i 8. løp/V5A-4 er i utgangspunktet en bra hest som ikke har imponert i det siste. Han kommer nå tilbake etter pause, og jeg håper han er forbedret. På sitt beste er han absolutt god nok til å kjempe om en trippelplass, men nå er han kun en outsider, mener Knutsen, som allerede mandag kveld skal møte sine konkurrenter.

Besøk hos Westergaard
- Fellesarrangementet begynner i Oslo mandag kveld. Tirsdagen tilbringes på Momarken, men dessverre har jeg kun anledning til å reise rett til banen. Jeg kjører startvognen på Drammen og ettersom min avløser er på ferie, må jeg dra dit under lunsjtravet. Etter løpene blir det sosialt samvær, før vi onsdag skal besøke Bo Westergaards stall på Kløfta. Deretter avsluttes dagen med to løp på Bjerke, hvor jeg kun har ett oppsitt, forteller Ernst-Petter Knutsen.
Det deltar kusker fra 13 land, og hvor italieneren Giovani Bechis er den mest rutinerte. 64-åringen har vunnet 935 løp i sin karriere. Tittelforsvarer er svenske Håkan B. Johansson, som har tatt 231 seire. Ernst-Petter Knutsen har vunnet 34 totalisatorløp.

Deltagere Antall seire
1. Norge: Ernst-Petter Knutsen 34
2. Sverige: Håkan B. Johansson 231
3. Østerrike: Thomas Royer 180
4. Spania: Miquel Vich Capó 159
5. Belgia: Sebastien Grisez 105
6. Danmark: Svend Aage Vindbjerg 50
7. Nederland: Wim Brouwer 155
8. Sveits: Jean-Claude Gardaz 75
9. Italia: Giovanni Bechis 935
10. Tyskland: Christoph Pellander 47
11. Russland: Konstantin Puchkov 172
12. Tsjekkia: Johannes Marinus Loman 148
13. Finland: Teemu Keskitalo 10