Fantastisk dag for Folkehesten!

Skrevet av Kim Are Sveen,  13.05.2015
Artikkelbilde

Tirsdag 12. mai vil gå inn i historien som en merkedag for konseptet Folkehesten. Tre hester startet. Alle vant, og det overlegent.

Først ut var Nordby Balder som representerer stall Momarken og som var ute i et lunsjløp i Årjäng. På sprintdistanse tok han lett hånd om føringen fra sitt innerspor, og skvatt siden bare i fra til seier på ny personlig rekord 1.27,0. Kusk var som vanlig hestens trener, Odd Arne Sagholen.

På Forus startet Folkehesten Sørlandet, Cristal B.R., sammen med Øystein Tjomsland. Ekvipasjen kom fint til i tredjepar utvendig der hun satt til de gikk i angrep ca 600 meter igjen. De tok seg raskt opp og forbi leder hesten, og siden bare danset hun i fra til suveren seier på kilometertiden 1.15,6 over 2040 meter.

Løpet etter var det årets mestvinnende hest (i antall seire) i Norge, Solør Svarten sin tur. På tross av et tungt løp i hardt tempo utenfor leder, var det ingen som hadde noe å svare med da Geir Gudmestad ga marsjordre inn mot siste sving, og Folkehesten Forus forlot de andre og kom ensom i mål på ny personlig rekord 1.24,9 over sprintdistanse.

Folkehestene i 2015 har til nå startet 54 ganger hvilket har gitt 17 seire og i underkant av 570.000 kroner innkjørt.