Løpsbulletinen for juli / august

Skrevet av Jan Hedrén,  27.05.2015
Artikkelbilde

Nå er løpsbulletinen for juli og august klar. Det skjer mye nytt og bra i sommer i norsk travsport. DNT og NR gjør blant annet en ekstra stor satsning for tre sommerhelger.

Dette betyr en utvidet satsning på fredagene knyttet til V75 rundt Jarlsberg Grand Prix, samt Norgesmesterskaps-dagene på Sørlandet og Biri.

Vi regner med  å avvikle minst 13 løp JGP-fredagen, samme opplegg på Biri fredag 31. juli, mens Sørlandet lader opp til 11 løp pluss natt-konsert med populære DDE, fredag 17. juli. Søndagen på Biri har blitt borte, mens Prinsesse Märtha Louises Pokalløp er flyttet inn i V75 på lørdagen. Vi prøver å styrke disse sportslige helge-perlene enda mere og tror at det finnes et stort potensiale i å løfte fredagene, med tanke på premier, antall løp og i kvalitet.

Jarlsberg Grand Prix ligger i år en uke tidligere enn vanlig i kalenderen. Vi regner med at det er et pluss, da Jarlsberg i år ikke trenger å konkurrere med svenske Årjäng, slik det har vært i flere år. Onsdagen har derimot blitt byttet bort. Kongsvinger tar plass som V76-arrangør onsdag 1. juli. Den pigge banen i Hedmark har vist seg å være meget populær, da de har arrangert denne løpsdagen to år på rad. Fire spennende dager er det igjen på Jarlsberg, som alltid har lagt opp til en fantastisk weekend med start torsdag 2. juli.

Mellom JGP og Sørlandets sommertrav er Harstad plassert inn. Verdens nordligste helårsdrevne året rundt-bane feirer 20-årsjubileum, og har endelig fått tildelt tilliten til å være V75-arrangør. Det har blitt jobbet mye og lenge i Totonor for å lage en skikkelig opplevelse for alle som reiser til Harstad denne helgen. Varm, herlig midnattssol og en spennende V75-miks med topphester fra Norge, Sverige og Finland, som kjemper om høye premier, (se side 7) lokker sikkert flere enn meg til å ta turen. Notér dere NRs nye og høyere satser for transporttilskudd for Harstad på side 80 i Løpsbulletinen.

Legg også merke til sen stevnestart i forbindelse med sommertravet, dette gjelder fra Forus 20. juni og frem til Momarken 15. august (Jarlsberg 4. juli er unntatt), da første løpet starter kl. 17:20 på disse lørdagene. Ambisjonen fra NR er selvfølgelig å øke omsetningen på vår viktigste spillform, og da må vi teste dette ut og gi forsøket en reell sjanse. Flere premiepenger tilbake til alle hesteeiere er målet.

Klasseløpskvalene nærmer seg. I år kjøres disse på Bjerke mandag-tirsdag-onsdag, akkurat som tidligere år. Men husk at innmeldingen skjer tidlig. Allerede fredag 21. august skal det være meldt, med kuskekorrigeringer mandag 24. august. Kvalen blir kjørt i månedsskiftet august-september, og vi presenterer alt rundt dette på et eget oppslag i denne Løpsbulletinen, se side 56-57.

DNT-Rekrutten har vist seg å være et veldig godt alternativ for mange kaldblods som fortsatt er i begynnelse av karrieren. Akkurat slik vi hadde tenkt. Nå gjør vi en liten justering i proposisjonen for denne løpstypen. Vi senker taket noe slik at det kun er mulig å vinne DNT-Rekrutten én gang, deretter er man ute av klassen.

Sommertrav i juli og august. Kan det bli bedre?! Med ønske om mange herlige opplevelser for deg og din hest, ha det kjempegøy alle sammen!

Løpsbulletinen for juli og august