God norsk dag på Solvalla

Skrevet av Henrik Glimo Hansen,  31.05.2015
Artikkelbilde
B.B.S Sugarlight ble sittende fast i finalen. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media.

Med gode kort i både Elitloppet og Elitkampen, lå alt til rette for at det skulle bli en fin norsk dag på Solvalla søndag. Etter løpene kunne vi se tilbake på flere gode prestasjoner. 

Men det startet dårlig. Support Justice trøblet i oppkjøringen til bilen i sitt forsøksheat, og ble siden kjørt innvendig uten sjanse til å ta seg videre til Elitloppsfinalen. Bedre gikk det i heat to. B.B.S Sugarlight løste på det jevne og fikk lederryggen på Roger Walmann-trente Magic Tonight. Det holdt til tredje- og finaleplass.

Norsk trener vant
Nevnte Walmann, fra Porsgrunn, var den som kunne juble høyest etter finalen. Magic Tonight tok teten på ny og ledet rundt om til vinnertiden 1.10,1a/1609.
Norges kort, B.B.S Sugarlight, ble sittende bom fast i andre par utvendig med alt av krefter spart. Det endte med en flott femteplass og 150.000 kroner til Fredrik Solberg og kretsen rundt. De sparte kreftene kan komme godt med til Oslo Grand Prix 14.juni. 
- Er så stolt at det kan ikke beskrives. Fikk et fint løp i andre par utvendig, men ble sittende. Nei, han går til mål og gjør et kjempeløp. Håper vi sees neste år, var Solbergs første reaksjon til Kanal 75. Vi i kretsen har fått et minne vi husker resten av livet. Totalt er jeg kjempefornøyd, avrundet en utladet Fredrik Solberg.
De to øvrige pallplassene gikk høyst fortjent til Mosaique Face og Nuncio. Begge gjorde enorme løp fra henholdsvis dødens og tredjespor.

Silje første under 1.20
I Elitkampen stod det mye på spill. Ikke bare var det kampen mellom Norge og Sverige. Det var også det første møtet mellom Lannem Silje, Månprinsen A.M og Tekno Odin.
Tin Tveiten og Bork Odin kjempet med nebb og klør om å få føringen. Geir Mikkelsen vant den kampen og slapp til Lannem Silje med runden igjen.
Fra den posisjonen ledet Lannem Silje rundt om på tiden 18,8a/1609, den raskeste tiden for ei kaldblodshoppe og tredje raskeste tiden for en kaldblodstraver gjennom tidene.
Strålende spurtet også Tekno Odin til tredjeplassen, men kunne ikke ta seg forbi Månprinsen A.M som gjorde et heroisk løp fra dødens posisjon. Tidene deres viste 1.19,1 og 1.19,0.
Nevnes må også Ulrud Tea. Hun ble den andre i hoppa i historien under 1.20 med sin femteplass på 1.19,8, og den første til å gjøre det med langvogn. 

Et flott oppgjør mellom tre fantastiske kaldblodshester. Vi ser allerede frem til neste møte mellom disse.
- En enorm prestasjon, det er helt sikkert. Veldig følelsesmessig, spesielt siden det var Frick, sa en gråtkvalt Tor Wollebæk på seremoniplass. Jim Frick, utsatt for en ulykke der han ble liggende livløs på Solvalla i 2010, og Tor har vært gode venner siden Frick konkurrerte med Mørtvedt Jerkeld.

Dobbelt norsk
I det andre løpet for dagen fikk vi en knallgod vinner i form av Red Team Rex, trent av Bo Westergaard og kusket av Örjan Kihlström. Tross en blytung tyr i tredjesporet knep de seieren foran Tom Erik Solberg og Osceola, som fant luken akkurat for sent til å ta seg forbi. Begge de norsktrente hestene travet 1.12,0a/1609 meter.

Løp syv bød på en strålende prestasjon av norskfødte Nelson Nora, også trent av Bo Westergaard og kusket av Örjan Kihlström. Vinneren Billie de Montfort, fra Frankrike, vant utruet på 1.10,7a/1609 meter. Nelson Nora fløy som en vind ned oppløpet og ble nummer tre på tiden 1.11,7a/1609 meter, den raskeste tiden for ei norskfødt varmblodshoppe – men ettersom hun ikke vant løpet blir My Happiness E.P sin rekord på 1.12,1 fra 2012 fortsatt stående. 

Les mer om Elitloppet og Elitkampen