Fløysand ble mester

Skrevet av Henrik Glimo Hansen/Jan Elvestad, Equus,  24.05.2015
Artikkelbilde

Harstad: Tommy Fløysand (36) deltok i NM for amatørkusker for aller første gang. Den tidligere Fauske-bosatte amatøren var ikke snauere enn at han stakk unna med NM-tittelen på første forsøk.

Tommy Fløysand tok med seg kjæresten Martine Wessel og flyttet til Stokke i Vestfold i 2011. I fjor satte han seg et mål om å kunne delta i NM for amatører på sin tidligere hjemmebane, et mål han innfridde til fulle. 
- Jeg tenkte jeg skulle være med å lære, sa han etter å ha vunnet de to siste løpene, men da poengene var delt ut var det ingen som hadde samlet flere poeng enn NM-debutanten.  
Andreplassen gikk til fjorårets mester, Ernst-Petter Knutsen, som innledet med seier for deretter å kjøre galopp i det andre løpet. Likevel var han storfornøyd med å ha ”vunnet andreplassen", som han sa. 
Tredjeplassen tok verdensmesteren for amatører fra 2009, Oddvar Mæland.

Fløysand var naturligvis fornøyd med mesterskapet:
- Synes jeg hadde greie hester på forhånd, og med full klaff på de to siste så hjalp det på. Det er viktig å stå på til det er over. Jeg var heldig med to fine hester og to fine seiere til slutt. Nå venter en hyggelig kveld med hyggelige folk, fortalte han fra toppen av seierspallen.