Månedens hesteeier

Skrevet av Espen Edvardsen,  25.06.2015
Artikkelbilde
Tom Andersen til venstre og Claes Sjølin (eiere av Papagayo E) Foto: Hesteguiden.com

Hest og trav har en sentral plass hos Tom Andersen. Slik har det vært i mange år for den ivrige hesteeieren. Månedens hesteeier for mai opplever nå store framganger med Papagayo E.

Forholdet til nettopp Papagayo E. er spesielt og nært ettersom han var med på det spennende prosjetet helt fra starten. Andersen hadde lyst på et avkom etter Ann Speedy T. og fikk leid henne. Hingst ble Cocktail Jet, noe som var et naturlig valg siden han opplevde suksess med han som far på andre travere.

Her kan du se intervjuet med Tom Andersen

Juryens begrunnelse

Månedens hesteeier er en hesteeier med stor sportslig suksess! Hoppene Aquila, First Eleven L og Royale har alle vunnet klassiske løp på 2000-tallet. Tom Andersen viser med all tydelighet at han fortsatt har nese for gode hester. Nå er han igjen på banen som deleier i Papagayo E. Den flotte hingsten har i en alder av bare fem år tatt steget helt opp i det ypperste internasjonale selskap. Seier i Kjell P. Dahlstrøms minneløp i april, Scandic Forus Open i mai og en imponerende tredjeplass i H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävle med bestetiden 1.09,5ak viser dette. Tom Andersen er en hesteeier som er med på å prege norsk travsport, og er en god ambassadør for sporten med sin joviale fremtoning og positive innstilling.