B.B.S. Sugarlight til topps!

14.06.2015
Artikkelbilde
SEIERSGEST: Peter Untersteiner signaliserer at "saken er klar": Eventyrhesten B.B.S. Sugarlight vinner årets OGP som den femte norske hesten gjennom tidene: Scott Protector, Rx Rodney, Sugarcane Hanover og Steinlager er de fire forgjengerne.

Oslo Grand Prix: B.B.S Sugarlight fikk overta teten fra Oasis Bi, og da var løpet kjørt. Papagayo E. spurtet strålende til tredjepremien og gjorde det hele til en norsk pangdag!

Av Tom W. Johannessen, Equus Informasjon og Media

Han gjorde det igjen. Forvandlingsnummeret til Fredrik Solberg fikk overta teten fra Björn Goop og Oasis Bi, og siden var det spill mot ett mål. 
Selv om Adrian Kolgjini og Mosaique Face satte fart på forestillingen med en runde igjen til mål, ble det hele kontrollert fra tet for B.B.S Sugarlight og Peter Untersteiner. 
- Fantastisk reise hesten har gjort. Jeg har fått være med hele tiden, ett og et halvt år. Har et bra teamwork med Solberg. Bare å nyte, sa Untersteiner umiddelbart etter løpet. Han følte seg ikke helt komfortabel underveis, men det var ikke fordi konkurrentene la press på:
- Åpnet bra, men var «lugn» og jeg ble litt utrolig om det var noe feil med ham. I ettertid var det takknemlig at han ikke brukte opp unødvendig krefter. Kjente i siste sving at det burde gå veien, for jeg hadde ikke smattet på ham eller dratt noe, meldte Peter til slutt. 

Håp for alle
– Det viser at det er håp for alle. Det er lov til å drømmen. Ingen skal si at man har en hest det ikke kan bli noe av, var beskjeden fra Solberg.
Papagayo E. avsluttet formidabelt til trejdeplassen på 11,5/2100, mens Oasis Bi smatt ut av lederryggen og inn til sølv. Suport Justice gjorde et godt løp til femte på 11,6/2100.
Førsteplassen i VG Oslo Grand Prix har en verdi på 1.5 millioner kroner. Vinnertiden til B.B.S Sugarlight ble 11,3a/2100 meter, noe som er ny løpsrekord i OGP.