NM-fest i sør

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus Informasjon og Media,  16.07.2015
Artikkelbilde
Lannem Silje er stor favoritt til å vinne NM for kaldblodshopper.

Lørdag er det NM for kaldblodshopper og for hingster og vallaker på Sørlandets travpark. I begge oppgjørene er førstepremien 250 000 kroner.

Lannem Silje er stor favoritt i hoppenes oppgjør, mens Lome Brage står til for å lede hele veien i hingstenes løp.

Lannem Silje er et unikum av en traver. Nå gjør hun sin 41. start i livet og jager den 38. seieren. Sammen med Tor Wollebæk er Super-Silje stor favoritt til å vinne NM for hopper, som går som V75-3 klokka 19.14. Eneste reelle utfordrer er trolig Ulsrud Tea. Også dette er en hoppe langt utenom det vanlige, og hun er i sitt livs form.
- Det er neppe realistisk å tro at vi skal slå Lannem Silje, men vi må i hvert fall gjøre et ærlig forsøk. Jeg har aldri kjent Ulsrud Tea bedre enn hun er i øyeblikket. For løpets skyld er det jo bare bra at de to beste hestene har de to dårligste sporene, sier Svein Ove Wassberg foran lørdagens NM-dyst.

Tekno Odin jager sin tredje
I NM for hingster og vallaker jager Tekno Odin sin tredje strake NM-tittel, men han får en hard jobb, siden formhesten Lome Brage har trukket innerspor:
- Jeg er slett ikke slått på forhånd, og jeg skal gjøre et aktivt forsøk på å vinne NM for tredje gang på rad med Tekno Odin. Å vinne NM på hjemmebane er noe alldeles ekstra, og jeg har en hest i form. Dog kan det bli for tungt om vi må gjøre hele grovjobben utvendig for ledende Lome Brage, sier en spent Øystein Tjomsland.
- Jeg kjører i tet. Lome Brage har aldri vært bedre enn han er nå. Og 2600 meter har han ingen problemer med, lover en seiershungrig Per Oleg Midtfjeld.
- Jeg har jokeren i leken. Gylden Balder var strålende i comebacket i Drammen sist. Jeg ventar ham forbedret og føler meg ikke slått på forhånd, sier Kai Johansen som kusker Gylden balder. Hingstenes NM går som V75-6 klokka 20.18.

Alle løpene vises på Rikstoto Direkte - eller gratis på VGTV.