Reisebrev fra USA

Skrevet av Susanne Lindberg,  25.01.2015
Artikkelbilde
Sunshine Meadows rundbane

Dag 6 Anders Järnerot rapporterer

Fredag:
Mot Sunshine Meadows igjen med målsettning å finne praksisplasser for trenerstudentene på Starum. Etter noe nøling gikk jeg inn på Chuck Sylvesters kontor og fant han der. Jeg forklarte mitt ærend og han svarte «No problems – they are welcome!». Det var en merkelig følelse å sitte der og forklare den norske treningsutdannelsens opplegg og hvordan norsk og skandinavisk travsport ser ut i dag. Med andre ord ble jeg svært godt mottatt og han skulle til og med ordne bosted for studentene.

Så gikk turen videre til neste stall – den legendariske Lindy Farms. Nærmere presentasjon trenges vel ikke, de er involvert i hele fem Hambletoniavinnere. Jeg spurte en dansk røkter hvem jeg skulle finne for å fremføre mitt ærend. Hun var meget hyggelig og henviste meg til den ansvarlige for hestene som står undervintertrening på Sunshine Meadows – en herre med navn Cecere Domenico. Jeg ble like godt mottatt der – «no problems!», Våre studenter var så velkomne til de forskjellige treningssenterne samt gården for deres meget store oppdrett. Bosted var heller ikke noe problem.

Forrige dagen fikk vi det også klart med Åke Svanstedt. Slike muligheter for våre trenerstudenter tror jeg kan gi svært viktige erfaringer i deres kommende karriære. Vi har for tiden allerede praktikanter i Frankrike hos Jørgen Westholm.

Etter en svært lykket formiddag reiste vi til Wellington som huser ca 3000 hester. Der er det en hel by som er bygget opp rundt anlegget – svært luksuriøst. Kanskje litt for meget for min smak, men interessant å ha sett det. Det lå ikke så langt fra Sunshine Meadows, så det var det som gjorde at vi passet på å reise dit også. 

I morgen skulle det vært auksjoner på South Florida men de er dessverre innstilt. Veldig skuffende, da dette var noe jeg hadde sett fram imot. Men sånt skjer.

Så da blir det troligvis nok en rolig dag i morgen istedenfor, før hjemreisen starter på mandag.

Og ja – jeg glemte å fortelle at Øystein kjøpte hest….