Reisebrev fra USA

Skrevet av Susanne Lindberg,  24.01.2015
Artikkelbilde
Illustrasjonsbilde

Dag 4 Anders Järnerot rapporterer

Torsdag: Kl 6.00 statte Øystein og jeg oss i bilen og reiste avgårde. Han var sjåfør som vanlig. Vi reiste til Vero Beach og Åke Svanstedts anlegg her i Florida hvor han har sin vintertrening: Palema Trotting som eies av Karl Erik Bender. Det var ca to timers kjøring, men det var det verdt. Det var et fantastisk treningssted.

Vi kom fram kvart over 8 og da var det jobb med toåringen – først oppvarming på rundbanen, så fire intervaller på rettbanen og til slutt jogging på rettbanen for å minske melkesyren.

Åke har samme filosofi som tidligere om at de skal gå i gruppe.

Opplegget er upåklagelig – røkterne tar imot hestene som er ferdige, av med speedcarten og like raskt er neste gruppe hester avgårde.

Åke har ca 108 hester i trening og det er interessant å følge år to da det finnes flere treåringer på stallen enn i fjor. Dessverre var ikke Sebastian K. der da han hadde meget viktige plikter på annet sted – han tappes for sæd.

Etter kjøringen satte vi oss ned i solen med kaffe og kake og diskuterte norsk og svensk avl og travsport med Åke og hans nærmeste medarbeidere.

Interessant å høre at han har en hel del pacers der som han ikke har noen erfaring av, men synes det er en utfordring.


Åke Svanstedt

Ved siden av Åkes anlegg finner vi en annen svenskes sted for vintertrening – Staffan Lind. Han har lang erfaring i statene og har vært her i flere år. Han var tidligere trener på Celebrity Farms, før den ble hans egen.

Her så vi en evt. deltaker i Hambot lengre fram, Billy Flyn, som bl.a. har vunnet Pennsylvania Sire Stakes Championchip hvor han tjente 130.000 USD. Hvorfor tar jeg opp denne hesten? Jo, for at en av hans to eiere er en nordmann.


Billy Flyn

I morgen, fredag, er det en rolig dag for oss, men det finnes galopp i nærheten – der er første start kl. 12.40 og sikkert vel verdt et besøk.