Reisebrev fra USA

Skrevet av Susanne Lindberg,  22.01.2015
Artikkelbilde
Anders Järnerot

Dag 2 og 3
Anders Järnerot rapporterer

Tirsdagen var en reisedag men på onsdagen satte vi kursen mot Sunshine Meadows. Her fikk vi studere eksteriøret på flere hester. Det er alltid meget interessant å se hvordan fedrene påvirker sine avkom.

Sunshine Meadows er et fantastisk sted med mange hester å se på - først på nært hold og så få studert deres bevegelsesmønster på banen. Det er svært nyttig. Naturligvis var det hester med gjennomgående god stamme. Ekstra moro var det også med diskusjonene med representanter fra f.eks. Lindy Farms og Continental Farms.


Chuck Sylvester var naturligvis tilstede. Treneren som har, om jeg ikke har regnet feil, vunnet Hambletoinan fire ganger med bl.a. Muscles Yankee og Mack Lobell. Cigaren var selvsagt også på plass når han kjørte hestene på banen.

Ferden gikk så videre mot South Florida Trotting Center. Dessverre kunne man her se at også  amerikansk travsport har det tøft for tiden. Stallene kan ikke akkurat kalles velfylte (bilde nedenfor).

Tommy Haughton har sin stall der. Arild Eggen hadde det tidligere, under sin tid i USA.

Mot Pompano Park hvor Casinoet ligger vegg i vegg med banen. Walleh Hennessys stall fikk vi mulighet til å besøke og jeg husker godt når han kjørte Jimmy Takters Moni Maker til seier i Elitloppet i 1998.

Så var det travkjøring på kvelden på Pompano Park. Jeg kan nærmest garantere at hvi dere melder dit så kan dere være sikre på å få være med - det var få hester i feltene. Her ser man nok et tegn på hvor amerikansk travsport er på vei:

I morgen (torsdag) skal vi besøke blant annet Åke Svanstedt - jeg snakket med han i dag og vi er hjertelig velkomne. Det skal bli veldig hyggelig og interessant.