Fortsatt ATG-samarbeid sikret

Skrevet av Marianne Todorovic,  30.01.2015
Artikkelbilde
Norsk Rikstoto

Fredag formiddag ble Norge, Sverige, Danmark og Finland enige om en ny spill-samarbeidsavtale som løper til 1. januar 2017.

Av Magne Engebretsen, redaktør Equus Informasjon og Media

Dermed kan det tette nordiske samarbeidet utvikles videre både hva gjelder sport og spill. – Jeg er godt fornøyd med den nye avtalen, sier Norsk Rikstotos administrerende direktør, Harald Dørum.

Et fortsatt nordisk samarbeidet stod i fare med å opphøre fra 1. februar 2015, da de nordiske spillselskapene ikke kunne enes om en ny provisjonsavregningsmodell for spill over grensene. Etter en hektisk forhandlingsinnspurt ble partene fredag formiddag enige om en avtale gjeldende fram til og med 31. desember 2016.
- Den nye avtalen har elementer som samlet sett blir dyrere enn nåværende avtale, men allikevel innenfor forsvarlige rammer, sier en fornøyd Harald Dørum. Han er glad og lettet over at en ny avtale nå er i boks:
- Det er ekstremt viktig for det nordiske samarbeidet at vi fikk på plass en ny avtale, og det var fra vår side viktig å få til en avtale med lenger tidshorisont enn ett år. Dette er en viktig avtale både sportslig og spillemessig, kommenterer Harald Dørum, som sammen med NRs styreformann Rolf Sæther og Det Norske Travselskaps formann Atle Larsen har gjennomført de tøffe forhandlingene.

DNT godt fornøyd
DNT-leder Atle Larsen er både glad og lettet over at ny avtale nå er på plass:
- Det ville vært for ille om det som gjennom mange år er bygd opp skulle bli rasert, men heldigvis kom vi i mål. Rikstoto og DNT har stått side om side, og da er det ekstra deilig å lykkes. Dette er en veldig viktig avtale for hele hestesporten. Den ble noe dyrere enn den forrige avtalen, men i forhold til det opprinnelige utspillet til ATG, så ender den opp langt billigere – og avgjort på et nivå som vi kan leve med, sier Atle Larsen.

Avtalen gir nye muligheter
Allerede i dag har særlig Norge, Sverige og Danmark hatt stor nytte av å tilby spill til de største arrangementene i felles internasjonale pooler – og med ønske om å få mest mulig ut av både hestesportens festdager, men også de mange hverdagene. Nå er fundamentet for å utvide samarbeidet ytterligere på plass:
- For å stå sterkest mulig i konkurransen mot stadig tøffere internasjonale bookmakere er vi avhengige av å tilby attraktive spill med store potter. Det har vi lykkes bra med så langt, men jeg ser for meg at vi kan få enda mer ut av våre fellesomganger, sier Atle Larsen.

Kontaktpersoner:
Harald Dørum, administrerende direktør i Norsk Rikstoto, tlf. 913 23 865
Atle Larsen, formann i Det Norske Travselskap, tlf. 900 21 338