12000,- til Bodø Travlag, men ingen hest?

Skrevet av Kim Are Sveen,  07.01.2015
Artikkelbilde

Bodø Travlag leder vervekonkurransen klart, men det må jobbes i lag og forbund både i Nord-Norge og andre steder om Folkehesten 2015 skal se dagens lys.

Foreløpig er minimum 6 hester klare, men kun Jarlsberg og Bjerke er sikret deltagelse.

Folkehesten 2014 var en kjempesuksess som resulterte i 34 seire, over 1.5 millioner kroner innkjørt og hele 2,35 millioner kroner i utbytte å dele for eierne (eller i snitt 235,- kroner i retur pr. andel) etter endt sesong.

På tross av ovennevnte suksess, og hyggelig omtale også i riksmedia, er Folkehesten fortsatt et ukjent konsept for de aller fleste. DNT er en medlemsorganisasjon som må drive etter nøkterne budsjetter, og ikke kan kjøre store reklamekampanjer i riksmedia. Derfor er vi helt avhengige at vår medlemsmasse bidrar til å gjøre Folkehesten kjent. Dette kan høres ut som en «stor» oppgave, men den er ikke større enn at dersom samtlige husstander hadde bidratt med å formidle 1 – en – andel – til familie, venner eller kjente, så hadde samtlige hester vært utsolgt nå. Vi henvender oss derfor til dere og ber pent om en siste innsats slik at vi får på plass alle 11 hestene til årets sesong! Blant årets Folkehester, «bugner» det av kandidater med V75-potensial, og bare for å illustrere det hele, så er den hesten som nå ligger sist på salgsstatistikken, kåret til en av landets 10 beste 4årige-kaldblodshopper av TGN i årsrevyen for 2014!

Live-statistikk med antall solgte andeler i hver stall finner du på www.folkehesten.no

Inntekter for travlaget
Husk at salg av andeler også kan gi gode inntekter til travlaget! For hver andel som registreres med ditt travlag under «Vervet av», går 30,- direkte til ditt travlag. I tillegg vanker det pengepremier (7000, 6000, 5000, 4000 og 3000 kroner til de 5 beste lagene), 10.000 til beste forbund (her inngår også Norges Dametravforbund), samt 5000,- som trekkes ut tilfeldig blant alle lag som har vervet en eller flere andeler. Stillingen i vervekonkurransen kan du se på http://minside.folkehesten.no/rapporter/

Vi håper samtlige som leser dette enten blir medeier i Folkehesten 2015 selv, eller sørger for at venner og kjente blir det! Svært mange som var andelseiere i Folkehesten 2014, fikk oppleve travminner for livet. Sørg for at enda flere får være med å dele et år med spenning og opplevelser.