Seier i Frankrike

23.02.2015
Artikkelbilde
Vertigo Prins vant i Paris søndag. (Foto: Hesteguiden.com)

Paris: Vertigo Prins vant det andre kaldblodsløpet - Prix des Pays Nordique - sammen med den franske toppkusken Franck Nivard på Vincennes søndag ettermiddag.

Av Jan Elvestad, Equus Informasjon og Media

Vertigo Prins er i knallform for tiden. I det første kaldblodsløpet - som ble kjørt på Vincennes torsdag - tok han en sterk annenplass sammen med Gunnar Austevoll fra rygg for lederen. I dag brukte Franck Nivard samme oppskriften med den gode 7-åringen til Kjell Sunde og Roy A. Espedal fra Skudeneshavn. Og Vertigo Prins fikk igjen fritt fram i oppløpet og spurtet denne gangen inn til en strålende seier.
 
Travmillionær
Fra start var Vertigo Prins fint med på notene sammen med Franck Nivard, men de slapp godvillig Sagi Allvinn sammen  med Geir Vegard Gundersen til føringen. Torsdagens svenske vinner Cali Maks kastet seg over i galopp sammen med Bjørn Goop og ble disket. Samme skjebne ble Rapin Aatos og Tosi Jänkä til del før løpet nesten var i gang. Ängskalla kom opp utvendig for Sagi Allvinn med Eldvin og Mjølner Komet på slep. Det skjedde lite før ved utgangen av siste sving. Da angrep Eldvin sammen  med Eric Raffin for fullt. En frisk Mjølner Komet fulgte på, men slo over i galopp og var med det ute av sluttstriden. Eldvin på sin side fikk overta føringen fra Sagi Allvinn, men kunne ikke svare opp Vertigho Prins som lett spurtet forbi til seier da han fikk fritt fram.
Vertigo Prins vant på tiden 1.24.6/2100 meter med autostart. Eldvin ble god toer foran lenge ledende Sagi Allvinn (1.25.8), mens H.G. Imar og Mjølner Komet endte noe nede på premielisten.
Vertigo Prins fikk 9000 euro for seiren og ble dermed travmillionær så langt i karrieren.
Vertigo Prins`eier og trener Kjell Sunde var selvsagt hoppende glad for innsatsen til såvel kusk som hest, og fortalte at Niv ard ikke engang trengte å dra øreproppene. Hjemturen vil nok gå lett for Vertigo Prins og Sunde etter en eventyrlig uke i Paris som resulterte i annenplass og seier på verdens mest sagnomsuste travoval.