Månedens hesteeier november

Skrevet av Espen Edvardsen,  15.12.2015
Artikkelbilde
John Ragnvald Ness etter seieren i Guttorm Brekkes Pokalløp foto: Hesteguiden.com

John Ragnvald Ness har gjort seg bemerket for sitt gode Ness Tjo oppdrett. Ness Tjo Stjerna har sørget for en rekke oppturer denne sesongen, med andreplass i hoppederby som høydepunktet.

Det blir noen mil i bilen for John Ragnvald Ness, men når man har gode hester, så er det greit å reise. Ness har en kupert grusvei, og en ridebane hvor grunnlaget for resultatene blir dannet. Ness Tjo Stjerna ble toer bak Derby vinneren Jærvsørappen i lørdagens Gullsmed Otterens 4-årsløp på Forus etter nok en sterk prestasjon. Årets siste start for den flotte 4-års hoppa er på Bjerke førstkommende lørdag i finalen i hoppecupen på Bjerke travbane.

Her kan du se intervjuet med John Ragnvald Ness

Juryens begrunnelse

John Ragnvald Ness har en allsidig bakgrunn som både en habil langrennsløper, salprodusent (i Polen) og har drevet både folkehøyskolelinje med islandshester, rideleir og rideskole i Suldal. Ness er også utdannet rideinstruktør, og etter et kurs på Starum kom så smått også interessen for travhest. Og for Ness så er det nå i praksis travhest på heltid som gjelder. Paja Stjerna ble den første traveren. Etter to sesonger ble hun satt i avl, og dette ble starten på den videre Ness Tjo-suksessen. Avkommene Ness Tjo Oda, som vant 19 løp og travet inn 900.000 kroner og Ness Tjo Alma – som også hun travet inn flere hundre tusen kroner – har begge vært solide plussvarianter. Ness Tjo Stjerna fortsetter nå suksessen. Den gode fireårs hoppen ble nr. 2 i årets Hoppe-derby og har vunnet sju løp og travet inn 650.000 kroner. Senest satte hun sine jevngamle medsøstre på plass som kruttsterk vinner i Guttorm Brekkes Pokalløp i Drammen. Månedens hesteeier for november tildeles John Ragnvald Ness.