Månedens hesteeier september

Skrevet av Organisasjonsavdelingen,  21.10.2014
Artikkelbilde
Månedens hesteeier for september, Ola M. Skrugstad. Foto: Hesteguiden.com.

- Eventyrlig! Slik beskriver Ola M. Skrugstad sine opplevelser med Lannem Silje på travbanen.Dovre-mannen er Månedens hesteeier for september.

Ola M. Skrugstad har feiret store fremganger med sine Lannem-hester gjennom mange år. 1939-modellen, som vokste opp med arbeidshester og startet med travhester i 1977, skulle likevel få oppleve sine største fremganger i travbanen etter at pensjonisttilværelsen tok til.

Fenomenet Lannem Silje har på sine to sesonger i løpsbanen sprunget inn utrolige 4,5 millioner kroner, vunnet samtlige storløp i Norge og Sverige, og står nå med 25 strake seiere! Likevel:
- Jeg har bare sett henne sliten èn gang, og det var i trening som 2-åring, forteller Skrugstad.

Tidligere i år ble Dovre-mannen utnevnt til Årets oppdretter under DNTs generalforsamling. Nå hedres den dyktige hestekaren med nok en gjev tittel.

Juryens begrunnelse
"Månedens hesteeier har gjennom en årrekke bevist at han er en skikkelig hestekar! Ola M. Skrugstads resultater som oppdretter, eier og trener av flotte kaldblodshester er rett og slett imponerende! Øverst på denne kvalitetssterke listen står fantastiske Lannem Silje som hele Trav-Norge kjærkomment har trykket til sitt bryst. Et eneste langt eventyr som i september ble kronet med en overlegen seier Norsk Travderby åpen klasse. Med sin lune fremtoning og glimt i øyet fremstår Skrugstad som en fremragende ambassadør for travsporten!"

Tidligere Månedens hesteeier

2014:

Januar: Jan-Erik Andresen
Februar: Håkon B. Steine
Mars: Bente Hennie Berg
April: Fredrik Solberg
Mai: Per-Eivind Tjordal
Juni: Trine og Rune Wilberg
Juli: Kjell Oland
August: Arne Sandbæk jr.