Suveren igjen

15.11.2014
Artikkelbilde
Lannem Silje vant for 26. gang på rad.

Lannem Silje var suveren igjen da hun bokførte sin 26. strake seier. I samme slengen satte hun både banerekord og ny norsk rekord.

Lannem Silje og Tor Wollebæk var uten konkurranse i Nils Østbys minneløp på Jarlsberg. 4-års-hoppa var i tet etter 900 meter, lekte med konkurrentene og ble belønnet med både sekssifret sjekk og norgesrekord.

7 Lannem Silje i V75-1 var tidlig i tet for Tor Wollebæk. Siden hadde hun full kontroll og var uten motstand på slutten. Dermed kunne hun bokføre sin 26. strake seier. Hun har nå løpt inn 4 556 850 kroner. Vinneryiden ble 1.24,3v/2160 meter. Dette var både ny norsk rekord - og selvfølgelig ny banerekord på Jarlsberg. Hoppa fikk 100 000 kroner for innsatsen. Toer ble en godt spurtende Ty Tinn/Kristian Bjørnerød, mens 5 Nyland - som var tidlig i tet før han slapp føringen etter 850 meter - hadde annenplassen inne i det lengste.
- Løpet ble udramatisk. Jeg stod jo bare og så på, men da hun hadde kommet seg til tet, så trodde jeg at hun skulle holde unna. Jeg endrer ikke på treningsopplegget fremover, for nå har jeg funnet et opplegg som fungerer. Nå blir det Brekke-løpet i Drammen i desember som blir neste oppgave. Så er det juleferie - før vi begynner oppkjøringen mot Lars Laumbs løp på Bjerke i januar, sa en storfornøyd eier, trener og oppdretter, Ola M. Skrugstad.

Tor Wollebæk var minst like fornøyd - etter nok en gang å ha hatt gleden av å kuske superhoppa fra Dovre:
- Aller helst ville jeg kjørt i rygg lenger enn de 750 metrene vi fikk gjøre det. Da hun bøle uten rygg, så tente hun til selv og ville fram. Eirik Høitomt kusket 5 Nyland, og han maste og ropte så mye på sin hest at han jobbet for to. Jeg trengte ikke å snakke til henne i det hele tatt. Seieren ble nok en gang veldig enkel, smilte Tor Wollebæk.