Ny giv på Heiabanen!

Skrevet av Knut Olav Dahl,  14.11.2014
Artikkelbilde

Aurskog - Høland Travselskap har på Fosser i Høland en 600m lang treningsbane som opp gjennom årene har vært mye brukt av regionens hesteeiere.

For noen år siden oppgraderte travlaget, med leder Oddmund Wallevik i spissen, banen slik at den i dag fremstår nesten som en velodrom. I tillegg er det bygd nytt klubbhus og vaskeboks, men anlegget har de siste årene vært lite brukt. Fra å ha 3 travlag med over 100 medlemmer hver i Aurskog og Høland,  er det i dag kun ett travlag, Aurskog - Høland Travselskap, med 57 betalende medlemmer. 

Borstad og Schou blod flyter det i de fleste kaldblodshestene i dag. Gjennom blant annet Steggbest, Jahn Sjur, Jerker, Nic, Nixen, Kark +++, dominerte familiene Borstad og Schou hingstemarkede på 1960 og 70 tallet. Foruten familiene Borstad og Schou var det også en rekke andre dyktige hesteeiere i Aurskog og Høland regionen, som satte preg på  travløpene på den tiden.

Borstad og Schou er fortsatt aktive på travbanen, men rekrutteringen i Aurskog og Høland har ikke vært som ønsket. Nå kommer det  imidlertid positive signaler om en bedring.

Fra Tonje Johanne Eng, fikk vi denne mailen for noen dager siden:

Hei hei!
Denne søndagen  2/11 var jo en regnfull dag, og dermed ikke noe trivelig vær å kjøre hest i, men alikevel var vi mange som møtte med hest på Heiabanen. I tillegg var det noen som måtte melde forfall av ulike årsaker, så vi regner med at det kunne blitt rundt 10-12 om alle hadde kommet. Godt oppmøte!! 

Vi har nå fått til at vi møter fast på søndager ved 14 tiden, og har god tro på at oppmøte holder seg! Har også klubblokale med innredet sofa og mulighet for å både varme og en kaffe kopp. 
Dette er sosialt og trivelig for både to og firebente!  

Nå som Heia banen er mer i bruk, viser folk mer interesse for å bli medlemmer i travlaget også. Så vi håper og tror at dette kan bidra til økt medlemsskap. 

De som har deltatt de to siste søndagen er: 
- Terje Borstad -  med Sarda 
- Ivar Bjørneng - med Hoppla Berger / Berger Frigg 
- Bjørn Sandbekkbråten - med .......
- Terje Eng - med Skjønneberg Rigela 
- Christine Sveen Hagen - med Kvikk Tojo 
- Vibeke Nordli - med Appell´s Zorro  
- Tonje Johanne Eng - med Appell´s Tornado 
- Arne Johan Berger - Wennona
- Øyvind Ruud - med Vestby Kvikken 
- Tor Løken - med Tone Tora 

Håper du får brukt noe av dette, og skriver litt om oss optimistene i Aurskog og Høland på travsport.no. 

Mvh Tonje, Christine og Terje :) 

Vi takker for denne hyggelige rapporten fra Heiabanen, og ønsker lykke til videre.