Vellykket kjøring på Sunnmøre Travpark.

Skrevet av Knut Olav Dahl,  01.07.2014
Artikkelbilde
Kristin Aasen Gjertsen vant 2 løp. Her i seierdefilering med Rising Queen. Kristin vant også med Tora Pila. Foto Silje D Theodorsen

Sunnmøre Travlag arrangerte lørdag 28 juni lokalkjøring med pengepremier på Sunnmøre Travpark i Vatne utenfor Ålesund. Fra Lone Tårstad har vi fått denne reportasjen.

Lørdag 28. juni arrangerte Sunnmøre Travlag sin fjerde travkjøring siden bana ble åpnet.

I litt vind og strålende sol hadde arrangementet allerede fått en fin ramme. Med 36 hester påmeldt fordelt på 8 løp, så det ut til å bli fine løp denne dagen. Dessverre kom det inn 7 strykninger samme dag så noen løp ble litt tynne, men de ble gjennomført allikevel.

Det hele ble satt i gang med et ponniløp med hele 6 ponnier til start. Med 6 forskjellige startpunkt rundt den flotte 1000 meters banen, ble volta alt for vanskelig å gjennomføre, så løpsleder Ansgard Sylte bestemte stillestart fra de forskjellige distansene. Da kom løpet godt i gang og ble vunnet av Shetlandsponnien Belle på den gode km tida 3.07.5. Eieren og kusk Henriette Eriksen var veldig fornøyd og smilte om kapp med sola.

Da var dagen fått en flott start og publikumet hadde funnet seg godt til rette utenfor kiosken med god rømmegrøt, pølser og kaffe med kaker som ble solgt der. Det kunne godt kommet flere å sett på denne dagen for det var nok ikke flere enn 100 stk som hadde tatt veien til tråkka denne dagen. Dette kunne nok komme av at vi konkurrerte med mange andre arrangement denne dagen og manglende annonsering. Dette skal rettes på til neste arrangement som allerede skal skje 28 september 2014. Da skal vi ha hestens dag på travbana og håper på å få til et funksjonærkurs i forbindelse med denne dagen, og da kan vi gjennomføre noen løp også.

Så var det kaldblodsene sin tur. De ble gjennomført først slik at noen av de kalde som også skulle gå monteløp i 8 løp, fikk en god pause mellom de to løpa.

Gaute Inge Helset dro i land sin 2 DNT-pokal denne dagen på Stensvik Marikken. Og ikke nok med det klarte han også å få DNT pokalen i varmblodsløpet også med Seaborn Photo.

3 løp skulle publikummet få se voltestart med 4 hester til start på 2100 og en hest på 2120. Seieren var det Tora Pila med Kristin Gjertsen som kusk som fikk. Hun gjorde det meget bra denne dagen da hun vant med begge hestene hun hadde med seg. Rising Queen tok en solid seier i det ene varmblodsløpet. Kristin er eier, trener og kusk på begge.

I 4 løp fikk vi dagens store skrell. Ivar Os og Hvalstad jerven klarte å holde unna for Theo Blessa. Når hun kom opp på siden, svarte Hvalstad Jerven og dro seieren fint i land. Dette var noe de som hadde tippet V5 i tippebua med gavepremier som premie, likte dårlig. Ivar Os derimot gliste godt da han kom inn på seremoniplass og ble gratulert med seieren av Speaker Lone Tårstad. Dette hadde han ikke trodd på forhånd.

John Einar Theodorsen innrømte litt senere på dagen at det var hans sin feil at Theo Blessa ikke vant for han ville ha henne som drahjelp så lenge som mulig og at datteren ikke fikk lov å kjøre før det ble for seint til å vinne. Det resulterte i at ingen klarte 5 rette denne dagen. Men gave premiene ble delt ut til de som hadde 4 rette.

Ida Vinterdal vant et løp denne dagen med sin egen Becky's Snowstar. Hun var godt fornøyd og syntes det var på tide at seieren kom etter å ha kjørt 5 hester før på dagen. Alltid så smilende blide Ida, kunne fortelle at hun nå var ferdig med travlinja i Sverige og at hun nå skulle begynne på trenerskolen på Starum til høsten. Vi ønsker henne lykke til!

Monteløpet var siste løpet denne dagen. Det var etteranmeldte Theo Berta som tok en klar seier. Grunnen var sikkert at Pappa John Einar måtte stå på sidelinja å ikke fikk forstyrre Silje slik at hun kunne gjøre slik hun tenkte best. Silje var meget blid og fortalte at hun trente lite på monté om dagen og var veldig sliten etter å ha ridd 2140 meter. Godt Jobba!

Etter en vellykket travkjøring ble grillene tent og både publikum, deltakere og funksjonærer fikk seg god grillmat med mye god hesteprat rundt bordene. Et flott skue fikk de med på kjøpet da brudeparet kom kjørende med fjordingen Maximus med Hanne Brunvol som kusk. En flokk med islandshest kom etter og alle ungene fikk da gå i fantetog. Etterpå kunne alle få prøve både å ride og kjøre hest. Det hele ble avsluttet med en flott plattingdans med jonsokbålet sprakende i bakgrunnen.

 Hilsen Lone Tårstad

Premieliste: Trykk her!