Tekno Odin vant NM

20.07.2014
Artikkelbilde

NM for kaldblodshester gikk til hjemmehåpet Tekno Odin. Han var tidlig i tet og fikk 250 000 kroner for å vinne på 1.23,3a/2609 meter. I hoppeavdelingen var Ulsrud Tea som ventet overlegen.

NM kom ikke igang før 50 minutter etter oppsatt tid. Da løpet kom igang ble det et herlig oppgjør.
8 Bork Odin overfløy 3 Særpefanten, men snart var sistnevnte i tet igjen. Fra bakspor mot 11 Gylden Balder fykende og tok teten etter en halv runde. Farten var 1.19/500 meter. Kort etter satte Øystin Tjomsland fart fra fjerde par utvendig med 6 Tekno Odin. Etter 1300 meter var Tekno Odin i tet. Feltet innrette seg med 11 Gylden Balder i rygg og med 5 Hellin Faxen utvendig. Videre fulgte 3 Særpefanten/2  Briskeby Rauen, 8 Bork Odin/10 Norheim Jærv, 9 Neslands Loke/12 Fetter'n T.G., 1 Vestpol Faxen (startgalopp) og 7 Rokne Eld, mens 4 Timian Scott hadde feilet seg bort. Mot siste sving angrep 2 Briskeby Rauen. I siste sving ville Kai Johansen ut i annestpor med 11 Gylden Balder, mens Olav Mikkelborg ville ned i annetspor med 2 Brsikeby Rauen. Gylden Balder fikk etterhvert luak og spurtet fint, men Tekno odin svarte opp til NM-seier. Han fikk 250 000 kroner for å vinne på 1.23,3a/2609 meter. Øystein Tjomsland trener og kusker, mens www.supertraver.info eier den herlige 6-åringen som nå vant for 38. gang på 52 forsøk. Nå er han oppe i et grunnlag på 6,5 millioner kroner.
- Jeg visste at Kai Johansen hadde svidd av mye krutt for å få teten med Gylden Balder. Da bestemte jeg meg for å klinke til. Vel i tet fikk vi dempe litt. Det ble et skikkelig race de siste 100 metrene, og det gikk vanvittig fort på oppløpet. Jeg rakk knapp å puste, enda mindre å se på klokka oppunder mål, smilte Øystein Tjomsland.
- Jeg hadde et håp om at han skulle fungere bra. Han vant, men var egentlig ikke på topp. Han var bedre da han vant ifjor, resonnerte Øystein Tjomsland etter at supertraveren hadde vunnet på 1.23,3a/2609 meter. Det er mulig det blir en start på Romme førstkommende helg, men jeg får snakke med eieren, fortsatte Øystein Tjomsland. - På en skala fra 1 til 10 vil jeg bedømme dagens prestasjon til en 8-er, sa Øystein Tjomsland. Jeg setter denne hesten så høyt at jeg nesten er helt ferdig nå, sa hjemmetreneren etter NM-seieren.

Ulsrud Tea i hoppe-NM
NM for kaldblodshopper ble en oppvisning av 4 Ulsrud Tea og Svein Ove Wassberg. Etter en drøy første sving var megafavoritten i tet etter en halv runde. Farten var 1.23,5 første 1000 meter. 2 Sylv Spika og 3 S.T.C.C. Faksa fulgte nærmest, men runden fra mål kom 12 Urd fykende, presset på 4 Ulsrud Tea og skaffe seg plass til å gå ned i rygg. Mot siste sving sa Ulsrud Tea takk for følget og suste ifra til utklassingsseier. 2 Sylv Spika spurtet forbi 12 Urd og ble toer, mens 3 S.T.C.C. Faksa var meget god bronsemedaljør. Folkehesten Sørlandet fikk dermed 75 000 kroner for å bli nummer tre, mens Anita Wergeland - Ulsrud Teas eier - kunne også hun kvittere ut hele 250 000 kroner for en ny seier. Vinnertiden ble 1.22,6a/2140 meter for hesten som trenes av Ove Kenneth Karlsen og kuskes av Svein Ove Wassberg:
- Jeg var egentlig litt skeptisk da hun kom til tet, og det er veldig spennende, men det er knapt så jeg tør å se, sa en glad Ove Kenneth Karlsen. Neste start mot hingstene blir trolig i Finland 23. august, sa Ove Kenneth Karlsen.
- Jeg hadde en oppgave fra start: Å kjøre feilfritt. Da vi kom oss til tet, så hadde jeg klokkertro hele veien. Jeg lot henne strekke på beina på slutten, for jeg syntes publikum fortjente å se hvor bra hun er. Det er en fantastisk hest som alltid leverer, jublet Svein Ove Wassberg - som kostet på seg en seiersgest oppløpet ned bak superhoppa som nå vant for 32. gang på 72 starter. Hun er nå oppe i et grunnlag på 2,8 millioner kroner. I V75 var hoppa kjempefavoritt, og verdien var nå 34 kroner. S.T.C.C. Faksa ble altså treer, og Jenny Thygesen var strålende fornøyd med tredjeplassen: - Hun er best på sprint, men var skikkelig god i dag. Jeg er kjempefornøyd med tredjeplassen, og nå får vi triple poeng i kampen å bli den beste folkehesten, sa treneren av tredjehesten.