Yarrah Boko ble tredje!

Skrevet av Henrik Salberg, Equus,  26.01.2014
Artikkelbilde
Maharajah vant endelig storløpet Grand Prix d`Amerique! Norske Yarrah Boko (bildet) skrev historie da han ble nummer tre; den beste plasseringen en norske hest har prestert i løpet. (Foto: Eirik Stenhaug)

For en skandinavisk dag i Paris! Endelig klaffet det for svenske Maharajah som vant Grand Prix d´Amerique. Og Yarrah Boko kjempet strålende til en meget sterk tredjeplass.

Pierre Vercruysse gjorde nok en gang alt riktig med norske Yarrah Boko. Til tet, slapp til Kihlström og Maharajah, før favoritten Up And Quick overtok føringen.

Etter jevn 1.14-fart underveis, prøvde angriperne seg i oppoverbakken, men da tethestene skrudde opp farten – hentet de øvrige lite.
Ready Cash kom opp utvendig for lederen midtveis, men inn mot oppløpet galopperte hesten seg bort. Vercruysse hadde funnet luken i rygg på Ready Cash, og la Yarrah Boko ut i eget angrep på oppløpet. Men da gikk det fort der framme. Up And Quick ble manet i front, mens Örjan Kihlström letet etter luken da Ready Cash gikk i huggende galopp på utsiden. Örjan gikk ut et spor med Maharajah som taktet om. På relativt få meter avgjorde Maharajah til sin fordel, og over målstreken kunne Örjan Kihlström juble over seieren i verdens tøffeste travløp.

Yarrah Boko kjempet hva han kunne i det tøffe tempoet, og fightet hele veien til mål. Den norske superstjernen holdt farten strålende til tredjeplass – og slo mange av verdens beste hester.

- Vi fikk en perfekt reise, og hadde flaks da Ready Cash galopperte. Vi hadde den turen vi trengte for å vinne. Dette er en strålende dag for meg, Stefan (Hultman, treneren – red.), og eierne. Jeg kan ikke forklare hvor glad jeg er akkurat nå, sa Kihlström kort etter løpet.

Drømmen i oppfyllelse
Trener Stefan Hultman har lenge hatt en drøm om å vinne det prestisjefylte løpet på Vincennes. Etter noen forsøk, kom endelig seieren med Maharajah.
- Dette er en drøm som går i oppfyllelse! Det er stort å ha en hest til start i dette løpet. Jeg er så glad i Örjan. I dag kjørte han 100%, og det er hva som må til om man skal vinne løpet, sa en tydelig rørt og glad trener Stefan Hultman.

Kusken til Yarrah Boko, Pierre Vercruysse, kommenterte at han var godt fornøyd med den norske hesten i løpet.
Roxane Griff ble nummer fire, mens Timoko ble femte.

Vinnertid: 1.13,3 / 2700 meter.
Førstepremie: 4 217 250 kroner, pluss 50% av innskuddet i løpet.

Tid Yarrah Boko: 1.13,8
Premie Yarrah Boko: cirka 1,1 millioner kroner.

Ny svensk seier
I Prix de Chevrolet, vant Stefan P. Pettersson-traveren Oasis Bi sammen med Björn Goop på vinnertiden 1.12,6.
Ekvipasjen lå tredje innvendig underveis i løpet over 2100 meter autostart. Store deler av banens bredde ble tatt i bruk nedover oppløpet, og Goop kjørte rett fram. Da lederhesten brøt ut et spor, kjørte den svenske kusken på innsiden og snappet seieren i årsdebuten for den svenske traveren.

Norskeide Rocky Winner lå i ryggen til vinneren underveis, men klarte ikke helt å følge de øvrige den siste biten. Hesten ble til slutt nummer åtte på tiden 1.13,0.

Norske Mr. X.F. Royal havnet sist i feltet fra start. Lars Anvar Kolle satt avventende der bak underveis i løpet da det gikk i jevnt 1.09-tempo de første tusen meterne. Den norske ekvipasjen fikk posisjonsproblemer nedover oppløpet, og ikke fritt fram. Mr. X.F. Royal ble til slutt nummer ti på tiden 1.13,1.

Se klippet "Yarrah Boko skriver historie" her: