Tror på store penger

Skrevet av Jan Elvestad, Equus.,  06.01.2014
Artikkelbilde
Osceola og Tom Erik Solberg var en flott ekvipasje. (Foto: Hesteguiden.com)

Folkehesten: Under lørdagens kick-off på Klosterskogen kunne trener Tom Erik Solberg fortelle at Folkehesten Klosterskogen, har en lysende framtid.

Opp mot 150 engasjerte hesteeiere hadde møtt fram for å høre om sin hest. Kurt Hella var dagens konferansier, han ønsket de fremmøtte hjertelig velkommen. Sammen med treneren Tom Erik Solberg kunne de gi de fremmøtte interessant og relevant informasjon om Osceola. De fikk også se hesten starte i et V75-løp under travdagen. Der galopperte dessverre hesten, men viste fin fart og kapret en premie i løpet..

Snill og rolig
Solberg kunne fortelle at Osceola er en meget rolig og harmonisk hest. Til å være hingst er han lett å håndtere. Dessuten har hingsten en meget god psyke, noe som absolutt er en fin egenskap. Han har dessuten vært forskånet fra alvorlige skader i sin karriere. At han er en fin hest å se på er heller ikke noe minus, mener Solberg.

Fin i trening
Osceola har stått hos Solberg siden tidlig i høst. Han har blitt trent regelmessig, men i og med at han er Folkehest har man måttet vente med starten. I trening har han fungert nesten perfekt, eneste minuset er at svingene på Klosterskogen er i krappeste laget for ham.
Det var antydning til dramatikk i forkant av lørdagens løp, hingsten hadde pådratt seg en hovsprekk tidlig i uka. Etter å ha testet hesten i banen på formiddagen var imidlertid Solberg klar på at det ikke var problemer å komme til start. I løpet ble det dessverre galopp i første sving i en noe trang situasjon. Etter forsering fram til posisjonen utvendig for lederen underveis holdt hesten fint til slutt. Han endte til slutt på sjetteplass i løpet. Osceola travet 19,4, og fikk 3000 kroner i premie.

Framtidsutsiktene
Solberg mener at Osceola vil få et meget flott 2014. Han tror det er mye utvikling i hesten, og tror han fort kan tjene fire-fem hundre tusen i løpet av året. Hesten var matchet i hard konkurranse under fjoråret, han møtte de beste i årgangen gjentatte ganger. I år blir det primært å satse på V75-løp, og ellers der det er passende oppgaver for hesten.

Vil ha besøk
Solberg forteller videre at det er hyggelig om hesteeierne kommer innom stallen og hilser på hesten og slår av en prat. Det er tross alt det som er mye av grunntanken med Folkehesten.

Fint arrangement
Som nevnt var det Kurt Hella som styrte arrangementet, noe han gjorde med bravur. Informasjonen ble gitt på en folkelig og grei måte, uten for mye faguttrykk. Ingen av de fremmøtte behøvde å sitte som spørsmålstegn underveis i kick-offet.
Det ble servert kaffe og kaker til de fremmøtet eierne, noe som ble satt pris på.
Gledelig var det også et det var folk i alle aldergrupper som var hesteeiere, fra tre år og opp til godt over sytti. Det er å håpe at det på sikt kan rekruttere flere hesteeiere, sa Tom Erik Solberg etter at arrangementet var ferdig.

Ledige andeler
Det er fortsatt ledige andeler i Folkehesten.
Her er statistikken pr. mandag 6. januar kl. 08.45.

Totalt antall andeler solgt: 7448
Til en verdi av kr. 2793000

Stall Bergen: 542
Stall Biri: 565
Stall Bjerke: 1000
Stall Drammen: 559
Stall Forus: 311
Stall Jarlsberg: 1000
Stall Klosterskogen: 1000
Stall Leangen: 896
Stall Momarken: 727
Stall Nord-Norge: 393
Stall Sørlandet: 455 

Det er bare å gå inn på www.folkehesten.no og kjøpe en andel!