Dronninga utilnærmelig

25.01.2014
Artikkelbilde
Ulsrud Tea imponerte nok en gang til seier. Denne gangen i Lars Laumbs løp. (Arkivbilde)

5 Ulsrud Tea og Svein Ove Wassberg tok seg ytterst fortjent av Lars Laumbs løp. Via et speedrykk 1100 meter fra mål var hoppa i tet runden igjen og holdt siden sikkert unna. - Fantastisk deilig å vinne!, jublet sindige Svein Ove Wassberg.

I sin 63. start kunne 5 Ulsrud Tea kvittere ut en seier som aldri blir glemt. Lars Laumbs løp er en av kaldblodssportens desiderte klassikere og er kjørt siden 1939.
- Det er det største løpet for de eldre. Idag hadde jeg ekstremt høyd puls. Jeg var engstelig runden fra mål, men det var fantastisk å se henne stikke i siste sving. Jeg var rørt på veien hit til seremoniplass, sa Ove Kenneth Karlsen, som trener superhoppa.
- Det var en annen type løp idag enn i hoppeløpene, og jeg følte at hun var litt overvurdert. Hun var litt for stor favoritt etter min smak. Hun var veldig hissig innledningsvis, så jeg måtte sette full fart 1100 meter fra mål. Hun tok seg en pause mot siste sving. Da ble jeg bekymret, men hun tente til igjen og stakk unna. Det var en fantastisk opplevlse, syntes Svein Ove Wassberg. Han har vunnet Lars Laumbs løp en gang tidligere:
- Jeg har vunnet med Lumjor. Det å få kjøre slike løp betyr mye, og Ulsrud Tea er kort og godt en fantastisk bra hest, kommenterte Svein Ove Wassberg. Anita Wergeland fra Dalsøyra eier syv år gamle Ulsrud Tea. Oppdretter er Tore Jan Sørensen fra Enebakkneset. Vinnertiden ble 1.27,0v/2680 meter, og førstepremien i Laumb-løpet var 100 000 kroner. Dette var Ulsrud Teas 26. seier i karrieren, og hun har nå løpt inn 2 197 000 kroner.