Sorg ble til glede

Skrevet av Magne Engebretsen,  23.02.2014
Artikkelbilde
Det ble ingen suksess for Yarrah Boko i Paris søndag.

Prix de Paris ble ikke den suksessen vi hadde håpet på for Yarrah Boko. Han hadde ikke noe å sette inn i spurten, men sorg ble til glede etter løpet. Da fikk eier Jan-Erik Andresen en statuett i bronse for tredjeplass i den franske utgaven av Triple Crown.

Pierre Vercruysse traff starten perfekt og styrte rett til tet, men slapp til 8 Roxana de Barbaray før første sving, men snart var 5 Soleil du Fosse i tet. Bak de tre første på innerspor fulgte 2 Taormina d'Em, mens 1 Titi Quick dro i annetspor med følge av 11 Up And Quick, 6 Uhlan du Val, 15 Roxane Griff, og 12 Tiego de Tang. Farten var i underkant av 1.15 de første 3000 metrene, men det ble for alvor fart over forestillingen i sisterunden. Jean Michel Bazire satset alt på et kort og klemte til fra annet par utvendig på siste langside. Den eneste som klarte å følge - en kort stund - var 6 Uhlan du Val, men på oppløpet var Up And Quick overlegen og vant enkelt på 1.13,8v/4150 meter. Førstepremien lød på 180 000 Euro. God toer var 12 Tiego de Tang, mens 15 Roxane Griff fullførte en langspurt fra køen til tredje. 2 Taormina d*Em spurtet flott til fjerde, mens Yarrah Boko endte uplassert.

It was empty
Equus' Erik Håkonsen møtte Pierre Vercruysse på vei ut av løpsbanen. Han hadde en kort og konsis analyse:
- Jeg ville kjøre i rygg, og var egentlig fornøyd med løpsopplegget. Da vi fikk åpningen var det dog ikke noe å kjøre med. It was empty, men vi har ingen grunn til å være skuffet. Yarrah Boko har vært fantastisk god i sine øvrige tre løp i Frankrike. Det er ingen grunn til å henge med hodet, sa Pierre Vercuysse - som har vært fast kusk på den norske supertraveren.

- Jeg møtte nettopp Darius Tamulevicius. Han var ordknapp og skuffet, men hadde allerede selet av Yarrah Boko og var ute og skrittet hesten da jeg traff ham. Det ser i hvert fall ut som om alt står bra til med hesten, sier Erik Håkonsen.

Skuffet gjeng
Både eier Jan-Erik Andresen og trener Trond Anderssen var skuffet etter løpet, men begge fikk hver sin trøstepremie: Eier Andresen fikk en statuett i bronse som synlig bevis på at Yarrah Boko hadde blitt nummer tre i den franske utgaven av Triple Crown som Up And Quick vant (best sammenlagt i Prix de France, Prix d'Amerique og Prix de Paris). Trond Anderssen kunne ta med seg en ny Custom sulky hjem til Norge som trenerpremie.

Reiser mandag
Yarrah Boko reiser hjem til Norge mandag morgen. Han skal ta samme hestetransport hjem som de fire norske kaldblodshestene som har gjort det så bra på Vincennes torsdag og søndag.