Ny seier til Jaros

Skrevet av Magne Engebretsen,  23.02.2014
Artikkelbilde
Doktor Jaros vant meget lett. (Foto: Erik Håkonsen)

Vincennes: Doktor Jaros vant torsdagens kaldblodsløp på Vincennes omtrent på målfoto. Søndag lekte han hjem en ny seier - nå med Eric Raffin som kusk.

Selv om seieren til slutt ble svært enkel for 7 Doktor Jaros, ble løpet dramatisk. Svenske 3 Krusen feilet tidlig og ble disket, men kusk Michael von Krusenstjärna kjørte for fullt og skapte drama. Han visste nemlig ikke at han var disket, kjørte på opphenting og suste til tet etter en runde. Kilometeren gikk unna i underkant av 1.25-fart. Etterhvert feilet Krusen påny, og Doktor Jaros kunne kjøre rett fram og overta. Resten av løpet ble en formalitet for Doktor Jaros, som vant på

Fra ryggen hang 6 Juni Kongen fint med til annen for Franck Nivard, mens en positiv spurt av 8 Hålands Liz ga henne en flott tredjeplass for Johan Herbjørn Undem. Fjerdeplassen gikk til finske 11 Rapin Aatos. 4 Järvsø Ole (Øystein Tjomsland) og 5 Norheim Jærv (Tom Erik Solberg) prøvde seg på oppløpet, men hadde ikke så mye å sette inn og endte henholdsvis som syvende og femte. Vinnertiden til Doktor Jaros var 1.23,4a/2100 meter. Førstepremien var 9000 Euro.

Gudmestad jublende glad
For Geir Gudmestad har Frankrike-oppholdet vært som et eventyr. Han kusket selv Doktor Jaros til seier på torsdag, mens han kunne juble fra restauranten da Eric Raffin gjorde jobben idag:
- Dette er utrolig stort for meg. Jeg tør sammenligne disse opplevelsene med da Bjørkeelden - som den eneste - klarte å slå kaldblodsunikummet Alm Rau Jo. Dette var rett og slett helt rått!, jublet Doktor Jaros' trener og vanligvis faste kusk, Geir Gudmestad.