Norske håp i Frankrike

Skrevet av Sportsavdelingen,  21.02.2014
Artikkelbilde

Søndag kjøres det siste av to kaldblodsløp på Vincennes, der de fire norske hestene igjen stiller til start med gode vinnersjanser. Samme dag går også det siste storløpet i årets vintermeeting av stabelen, Grand Prix de Paris, der Yarrah Boko skal forsvare de norske fargene.

Torsdagens kaldblodsløp var en stor norsk opptur, med tre hester blant de fem første på premielisten. Geir Gudmestad var iskald oppunder mål, og til tross for at måldommeren måtte bruke noen minutter på å granske målfotoet, var Gudmestad selv så sikker på seier at han bød et entusiastisk publikum på en skikkelig seiersgest.

De norske kaldblodshestene har tatt torsdagens løp på en bra måte, og forutsetningen foran søndagens løp er gode. Sportrekningen slo også positivt ut for de fleste av våre hester. Jærvsø Ole får tilbake sin vante makker i trener Øystein Tjomsland, mens vinnerhesten fra torsdag, Doktor Jaros, skal stifte bekjentskap med den franske toppkusken Eric Raffin.

Prix des Pays Nordiques Trophee Jarvsofaks 
2100 meter autostart
Førstepremie: 9.000 euro.

1. Mofaksan    M. Olsson
2. Suikun Rilla    H. Sulku
3. Krusen    M. Von Krusenstierna
4. Jærvsø Ole    Øystein Tjomsland
5. Norheim Jærv    Tom Erik Solberg
6. Juni Kongen    F. Nivard
7. Doktor Jaros    Eric Raffin
8. Hålands Liz    Johan Herbjørn Undem
9. Närby Kalabalik    J.O. Persson
10. Hiskin Muisto    J. Mienttinen
11. Rapin Aatos    H. Koivunen
12. Metkutus    J.M. Bazire

Yarrah Boko skal ut i en real styrkeprøve søndag, Grand Prix de Paris kjøres over 4150 meter, hvilket innebærer to runder på den store banen på Vincennes. Sammen med sin faste følgesvenn, Darius, ble det siste intervalljobbet unnagjort mandag uten anmerkninger, mens hesten fikk en lett joggetur i dag, fredag.

Vi ønsker alle de norske hestene lykke til på søndag!