Fantastiske prestasjoner

Skrevet av Henrik Salberg,  09.08.2014
Artikkelbilde
Smedheim Solan vant det svenske Kaldblodskriteriet på Dannero lørdag til stor glede for kusk Kai Johansen og trener Jan Ketil Brattås. (Foto: Kanal75)

Svenskt Kaldblodskriterium skulle stå mellom to norske hester. Vinneren Smedheim Solan vant på en bunnsolid måte etter å ha travet hele løpet utvendig for lederen.

Minst like mye imponerte andreplassens Jærvsørappen som tross stort terrengtap fra start, kom tilbake og utfordret Smedheim Solan nedover oppløpet, Sjø Odin forsvarte innersporet og Smedheim Solan måtte trave utvendig for lederen. Etter hvert kom Jærvsørappen tilbake i tredje par utvendig etter å ha brukt mye krefter på galoppen innledningsvis.

Dro opp tempoet
500 meter igjen fra mål satte Kai Johansen gassen i bunn på Smedheim Solan. Sjø Odin ble litt på defensiven ut av den siste svingen, men bak skygget også Jomar Blekkan med Jærvsørappen. Sistnevnte brøt ut en del metere nedover oppløpet, men nærmet seg Smedheim Solan stadig. Men Kai Johansen kunne strekke hånden i været etter at Smedheim Solan stadig svarte opp og vant Kaldblodskriteriet på Dannero på tiden 1.25,8/2140a.

Jærvsørappen ble meget god toer, og Sjø Odin tredje.

Førstepremien i løpet var på 600 000 svenske kroner.


En storfornøyd Kai Johansen etter seieren. (Foto: Kanal75)

- Jeg trodde på forhånd at jeg måtte trave utvendig for Jærvsørappen. Den galopperte seg bort, og jeg hadde glemt bort Sjø Odin litt på forhånd. Det er også en veldig bra hest. Jeg hørte Jomar var på vei fram i tredjesporet underveis, og jeg kjørte alt det gikk de siste 500 meterne for og ikke by ham inn i kampen. Men jeg visste at Jærvsørappen hadde brukt mye krefter etter å ha tapt 60 meter på galopp. Det er en fantastisk følelse å vinne et slikt løp, sa en tydelig rørt Kai Johansen etter løpet.

- Dette er det største man kan oppleve med en ung kaldblodstreåring. Jeg må innrømme at tårene trillet etter løpet, sa treneren av Smedheim Solan; Jan Ketil Brattås.

- Jeg er litt skuffet. Men hesten var kjempegod. Jeg hadde aldri i verden drømt om at vi skulle være på trippelen etter den galoppen. Og inn på oppløpet trodde jeg faktisk at vi skulle vinne. Hesten taktet om. Jærvsørappen gjorde et helt svett løp, sa Jomar Blekkan om sin Jærvsørappen som ble knallgod toer i løpet.

Se løpet i reprise?

Klikk på denne linken http://www.atgvision.com/ og velg "V75-2 Dannero". (Tilgjengelig i 7 dager etter løpet.)