Mønster leder, Hop femte

18.08.2014
Artikkelbilde
Vifar Hop er absolutt ikke hektet av i årets EM. Hop er femte sammenlangt etter første mesterskapsdag.

Solänget: Knud Mønster fra Danmark leder EM for travkusker. Dansken vant det første av totalt åtte mesterskapsløp, og ble toer i det neste. Vidar Hop fra Norge er plassert som femte etter første mesterskapsdag.

Av Even Elvenes, Equus

EM åpnet på den svenske banen Solänget. Norges deltager er Vidar Hop, som fikk Mr Jef Fior strøket i innledningsløpet.
Mønster dominerte oppgjøret totalt, hans oppsitt Mellby Toker var spilt til favoritt, og ledet fra start til mål.

Nederland i neste
4-valget Doc Neo greide startfasen fra sin posisjon i annen rekke bak bilvingen i det andre EM-oppgjøret. Kusk Hugo Langeweg jr. fra Nederland var raskt frampå, og fikk ta over føringen etter 500 meter.
Vidar Hop var utstyrt med en av løpets minst betrodde hester, men var klok i sin taktikk, og lå et stykke bak i feltet. Mot mål stakk Doc Neo unna, Staro Grapevine og Knud Mønster kom fort oppunder mål, og ble toer. Björn Goop sikret seg tredjepremien med favoritten Godspeed, mens Vidar Hop styrte fram til en flott femtepremie med storoddseren og nestsisevalget A.Thaliana.
Mønster rykket opp i en solid ledelse, og har allerede sanket sammen 30 poeng. Vidar Hop står så langt med 13.

Full spansk satsing
Han kom som et skudd i starten, Andreu Adrover Gullermo fra Spania i V64-4, det tredje EM løpet. Prins Elden dro beinhardt hele veien, og var urokkelig. Vidar Hop var utstyrt med storfavoritten Karlängs Filp, havnet utvendig uten en rygg å følge, og greide aldri å nærme seg vinneren. Karlëngs Filip ble toer, verd 13 poeng.
Knud Mønster som leder EM, styrte et smart løp med mindre betrodde Påljana, og ble fjerde. Foran i mål var Björn Goop loset Polar Linus inn til tredje etter en skarp spurt.

God avslutning
Dessverre falt Vidar Hops Charlie Knight ut av travet i starten av V64-5, det siste EM løpet mandag, og tok galoppen fatt. Duoen tapte rundt 40 meter til feltet, som ble dratt i stor fart av Poseidon C.L.O.. Etter en runde tok favoritten Elegance Brodde over, men i siste sving var denne sliten. Finske Mika Forss kom ute i sporene med 2. valget Demo, som stakk unna til stor seier. Hop ga aldri opp med Charlie Knight, og nådde mål som syvende. Knud Mønster deltok ikke i det hans hest Sitka Rod ble strøket, men fikk med seg seks verdifulle poeng.

- Et flott arrangement, og jeg har absolutt ikke gitt opp håpet om å kjempe i toppen sammenlangt. Det virker som om tirsdagens hester er bedre enn de jeg fikk kuske i dag, kommenterte Hop mandag kveld.

Stillingen etter første dag i EM
1. Knud Mønster, Danmark                              44 poeng
2. Andreu Adrover Guillermo, Spania         32
3. Bjørn Goop, Sverige                                     32
4. Hugo Langeweg, Nederland                      31
5. Vidar Hop, Norge                                          30
6. Tony Le Beller , Frankrike                            29
7. Mika Forss, Finland                                       26
8. Hubert Brandsätter, Østerrike                     22
9. Noel Baldacchino, Malta                              21
10. Michael Nimczyk, Tyskland                      17
11. Branislav Mukic, Serbia                            12

De fem beste i EM er direkte kvalifisert til VM neste år.