- Stolt over å være norsk!

Skrevet av Richard Ekhaugen,  20.08.2014
Artikkelbilde
Support Justice tok hjem millionløpet Jubileumspokalen sammen med Geir Vegard Gundersen onsdag kveld. Foto: Eirik Stenhaug, Equus Informasjon og Media.

Ordene tilhører Geir Vegard Gundersen. Sammen med Support Justice feide han all tvil til side med seier i millionløpet Jubileumspokalen på Solvalla onsdag kveld.

To norsktrente hester på toppen av seierspallen i svenskenes storstue. Tapre, tapre B.B.S. Sugarlight travet store deler av løpet i dødensposisjonen, og måtte siden trekke opp angrepene i tredjespor ned den siste langsiden. Likevel var forvandlingsnummeret til Fredrik Solberg ytterst nære å sette Europas beste 5-åringer på plass.

Norsk tvers igjennom
Denne kvelden var det imidlertid èn hest som besatt det lille ekstra. Norskfødte, la oss gjenta det, norskfødte Support Justice stakk mulen først på målstreken og sikret seg en million svenske kroner. For norsk travsport betyr denne seieren så mye, mye mer. Support Justice, toppstammet satt sammen av Ronnie Hansen, solgt på Klasseløpsauksjonen, trent og pleiet av familien Gundersen i Nittedal. Made in Norway kommer aldri til å bli en forslitt frase, til det er begrepet for viktig for norsk travsport. Våre hester duger, også i Europa-eliten. Geir Vegard Gundersen var heller ikke sen om å fokusere på dette i seiersintervjuet.

- Vi klarte det!
- Jeg er stolt over å være norsk! Jeg vil hilse hjem til Norge. Dette er stort for norsk travsport, vi klarte det!, fastslo en rørt trener og kusk til ellevill jubel fra de norske tilreisende på publikumsplass.
- Dette er spesielt. Support Justice er kjøpt på auksjon, og vi har trent ham opp selv. Det er mange som gleder seg med oss rundt denne hesten. Jeg må få skryte av B.B.S. Sugarlight også, han var fantastisk. Jeg tenkte imidlertid 400 meter igjen at taper vi dette, blir jeg overrasket. I dag har jeg fått oppleve John D. Campbell komme leiende på Mack Lobell, fått se Stig H Johansson igjen vinne løp på Solvalla - denne kvelden sitter i ryggmargen, fastslo en fantastisk representant for norsk travsport, Geir Vegard Gundersen.

Vinnertiden ble 1.11,7a/2140 meter.

-