Nytt røntgensystem på Rikstotoklinikken

Skrevet av Susanne Lindberg,  15.04.2014
Artikkelbilde

Høsten 2013 investerte Rikstotoklinikken - Bjerke Dyrehospital i et nytt, topp moderne røntgensystem, og vi er nå glade for å kunne presentere et av landets best utstyrte røntgenavdelinger for undersøkelser av hestens skjelett.

Systemet er utarbeidet spesifikt for hest og andre store dyr, og tilfredsstiller alle dagens krav til et avansert røntgensystem. Røntgenapparatet har mulighet for 360 graders rotasjon og 180 graders tilting samt en detektor som kan tiltes og vendes i alle fleksible posisjoner. Dette gjør systemet enkelt å håndtere, og sikrer en enkel, rask og nøyaktig bildeserie.

Med det nye røntgensystemet kan vi nå tilby en enda bedre bildekvalitet, bl.a. har den nye fremkalleren vår den høyeste oppløsningen som finnes på markedet for dette systemet («CR general radiology»). Systemet gir oss også helt nye muligheter hva angår mage, nakke- og ryggbilder.

På 30 sekunder kommer bildene opp på en skjerm for avlesning. Vi kan gå gjennom bildene med deg direkte, eller vi kan sende deg bildene via email eller USB/CD-rom . I tillegg blir alle røntgenbilder gjennomgått på veterinærmøte dagen derpå.

Har du spørsmål eller ønsker å bestille time ta gjerne kontakt på tlf 815 11 226 kl 8.00-15.45 alle hverdager.

For akutthjelp 24t 365 dager i året.